joi, 28 iunie 2012

Cele mai nocive telefoane din oferte

Cele mai nocive telefoane din oferte
Cele mai nocive telefoane din oferte
Un BlackBerry conduce detașat în rândul telefoanelor cu cea mai mare valoare SAR.
Începând de anul trecut, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut că ar putea exista o legătură între radiaţiile pe care le emite un telefon mobil și apariţia cancerului.
Astfel, medicii au clasificat în grupa B, radiaţiile electromagnetice care sunt absorbite de corp în timpul folosirii telefonului mobil, drept posibile cancerigene.
Din aceeași grupă mai fac parte cafeaua, cloroformul sau pesticidul. Trebuie să ţinem cont și de faptul că telefonul a devenit cel mai folosit gadget din viaţa de zi cu zi.
Pentru a nu avea surprize în ceea ce privește sănătatea dumneavoastră e bine să ţineţi cont de câteva sfaturi. Unul dintre ele ar fi să folosiţi cât mai des handsfree-ul.
De asemenea, nu vorbiţi mai mult de aproximativ 30 de minute și evitaţi să purtaţi convorbiri în locuri cu semnal slab, întrucât crește nivelul de radiaţii invers proporţional.
Am luat la puricat ofertele operatorilor de telefonie mobilă și am căutat în detaliile tehnice pentru a vedea care dintre acestea au cele mai mari valori SAR. În ierarhie conduce detașat un model BlackBerry.
Top
Majoritatea telefoanelor prezente în ofertele operatorilor sunt smartphone-uri.
    BlackBerry 9790 1,60 W/Kg
    LG Optimus Me 1,3
    Nokia N9 1,16
    Nokia 302 ASHA 1,11
    Motorola Defy 1,09
    LG Optimus Net 1,05
    LG GS290 0,99
    Samsung GT-S8500 0,98

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Miercuri, 27 Iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu