luni, 23 iulie 2012

10 utilizări neobișnuite ale oţetului

 10 utilizări neobișnuite ale oţetului
10 utilizări neobișnuite ale oţetului În afară de a fi folosit în salate, oţetul e un ajutor de nădejde în toată casa. Află de la specialiștii revistei TV Satelit cum îl poţi consuma cu folos, pentru curăţenie ieftină, dezinfectare eficientă și alte trucuri.
Curăţă jaluzelele orizontale și verticale. Pulverizează oţet amestecat cu apă călduţă, apoi șterge fiecare element orizontal purtând o mănușă de bumbac.
Poate fi util în curăţarea obiectelor de alamă și cupru (două linguri de ketchup și una de oţet), dar și la curăţarea deschizătoarelor de conserve (se freacă rotiţa cu o periuţă de dinţi înmuiată în oţet).
Pentru a scăpa de insecte, pulverizează oţet de jur-împrejurul geamurilor și al ușilor. Musculiţele de fructe vor fugi de vasul cu oţet pus în bucătărie.
Cârpele și bureţii de bucătărie (dar și de baie) devin ca noi astfel: înmoaie- le în destulă apă cât să-i acopere, adaugă ¼ cană de oţet și lasă-le peste noapte. Clătește-le bine și lasă-le la uscat, eventual la soare.
Tapetul se îndepărtează imediat dacă este udat cu un trafalet înmuiat în oţet amestecat cu apă fierbinte, în proporţii egale.
O etichetă de pe borcan se dezlipește imediat dacă o lași peste noapte acoperită de o cârpă înmuiată bine în oţet.
Scapă de vopseaua uscată de pe geamuri tamponând zona cu o cârpă înmuiată în oţet fierbinte. Revino după câteva ore, când s-a înmuiat, și îndepărteaz-o cu un cutter.
Pensulele pline de vopsea veche pot fi salvate dacă sunt lăsate la înmuiat într-o oală cu oţet, iar apoi oala este pusă la fiert, cu pensule și oţet cu tot.
Grătarul devine ca nou dacă este stropit cu oţet și șters bine cu folie de aluminiu boţită bine, în palmă.
Covoarele pătate de animalele de companie sunt recuperabile. Tamponează zona, adaugă oţet amestecat cu apă și apoi presară bicarbonat de sodiu. A doua zi aspiră pata.

Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Marti, 17 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu