sâmbătă, 14 iulie 2012

Acces limitat la internet? Ce ne asteapta in telecom

Popularitatea tot mai mare a telefoanelor smart la preturi accesibile si faptul ca furnizorii de internet ar putea impune restrictii consumatorilor din cauza aglomerarii retelelor, sunt cateva dintre previziunile companiei de consultanta Deloitte despre felul in care va evolua domeniul telecomunicatiilor in acest an.

Slide 1 / 6
 
  • Smartphone-urile de 100 de dolari ajung sa fie folosite de peste 500 mil. utilizatori
  • Tehnologia NFC se diversifica
  • Conexiunile wireless pe distante mici, noua optiune pentru internet
  • Epoca internetului nelimitat ar putea ajunge la final
  • Competitie tot mai mare in domeniul aplicatiilor
  • S-ar putea sa te intereseze...
 

Smartphone-urile de 100 de dolari ajung sa fie folosite de peste 500 mil. utilizatori

Smartphone-urile de 100 de dolari ajung sa fie folosite de peste 500 mil. utilizatori Telefoanele inteligente la preturi mici, de circa 100 de dolari sau chiar mai putin, vor fi la mare cautare si in 2012, Deloitte estimand ca pana la finalul anului acestea vor avea vanzari de peste 300 de milioane de exemplare la nivel mondial.

Practic, aceste modele vor reprezenta in jur de 20% din vanzarile totale de telefoane mobile din acest an si circa o treime din cele de smartphone-uri.

In acelasi timp, Deloitte preconizeaza ca anul trecut au fost vandute in jur de 200 de milioane de telefoane care costa in jur de 100 de dolari.

Astfel, la finalul anului, in toata lumea vor exista aproximativ 500 de persoane care vor utiliza telefoane smart la astfel de preturi.

Estimarile Deloitte se refera la ceea ce percep consumatorii ca este un smartphone si nu la definitia specialistilor din industria telecom, definitie care se bazeaza pe sistemul de operare folosit.

Majoritatea consumatorilor, in special cei care detin un telefon inteligent ieftin, considera ca fiind smartphone orice telefon care are ecran tactil ori tastatura Qwerty. In acelasi timp, utilizatorii privesc adesea smartphone-urile de 100 de dolari ca fiind superioare telefoanelor clasice, chiar daca cele doua tipuri de modele au in foarte multe cazuri componente similare.

Smartphone-urile ieftine pot fi folosite de foarte multe categorii de clienti. Cei mai multi utilizatori sunt sutele de milioane de oameni care nu au avut pana acum un smartphone. De asemenea, pot fi o alternativa buna pentru parintii care vor sa le ofere un telefon adolescentilor sau pot avea succes in tarile in care costul telefonului nu este subventionat. La fel de interesati ar putea fi utilizatorii de cartele prepaid care vor sa isi schimbe actualul telefon traditional cu unul inteligent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu