vineri, 27 iulie 2012

Ce informaţii află reţelele de socializare

Ce informaţii află reţelele de socializare
Ce informaţii află reţelele de socializare Reţeaua de socializare Facebook a fost criticată în dese rânduri că înregistrează date despre ceea ce faci la computer, chiar dacă nu mai ești activ pe site-ul lor.

Specialiștii IT au descoperit că cele mai populare reţele de socializare online înregistrează o parte din operaţiunile pe care le faci pe computer, tabletă sau smartphone. Și nu vorbim de activităţile pe care le ai pe site- ul lor, ci de multe dintre operaţiunile pe care le faci în general, chiar și pe alte siteuri.
Cine te înregistrează
De exemplu, Facebook, chiar dacă te-ai delogat de pe reţea, în background, fără ca tu să vezi, continuă să înregistreze pe ce site-uri intri și ce cauţi. La ce le folosesc aceste informaţii? Ei bine, o mare parte dintre ele pot ajunge la companii care să construiască campanii de marketing. De asemenea, pentru că pot afla unde ești într-un anumit moment, îţi pot trimite reclame la servicii din aria respectivă.
Mulţi ar putea spune că nu sunt deranjaţi de aceste înregistrări și că e un preţ pe care îl plătești în contul reţelei de socializare gratuite. Însă să nu uităm de breșele de securitate pe care le-au avut, în ultima perioadă, reţele precum LinkedIn sau Twitter.

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 27 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu