vineri, 27 iulie 2012

Windows 8, o catastrofa?

 Windows 8, o catastrofa?
Windows 8, o catastrofa? Seful Valve, companie responsabila pentru jocuri precum Half Life sau Left 4 Dead, crede ca Windows 8 va fi o catastrofa pentru producatorii de jocuri.
Acesta critica schimbare interfetei utilizatorului, dar si magazinul de aplicatii Windows Store integrat in sistemul de operare. Important de stiut este ca Valve are propriul market, Steam, prin care utilizatorii isi pot cumpara jocuri.
Gabe Newell, care a lucrat la Microsoft timp de 13 ani, a mai afirmat ca Valve a adoptat Linuxul, ca principal sistem de operare folosit in companie. Boss-ul Valve considera ca multi producatori de PC-uri vor avea de suferit, deoarece noul sistem de operare va pune o presiune mare pe marjele de vanzari ale acestora.
Newell crede ca deschiderea care a ajutat companii precum Valve, Google sau Zynga sa prospere va disparea odata cu Windows 8, potrivit BBC.
"Exista o mare tentatie de a inchide platforma, pentru ca au impresia ca au de castigat daca inchid portile in fata competitorilor", a adaugat acesta.
Comentatorii vad in aceasta afirmatie o critica la adresa includerii Windows Store in interiorul sistemului de operare. Pe unele versiuni ale Windows 8, singurul mod prin care se vor putea descarca programe va fi prin intermediul acestui Store.
 

Partenerii care se vor afilia Windows Store vor fi nevoiti sa cedeze 30% din fiecare vanzare.

Autor: Finantistii
Sursa: www.finantistii.ro  Vineri, 27 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu