vineri, 13 iulie 2012

VERIFICĂ AICI dacă parola ta de YAHOO a fost compromisă sau nu

 VERIFICĂ AICI dacă parola ta de YAHOO a fost compromisă sau nu
VERIFICĂ AICI dacă parola ta de YAHOO a fost compromisă sau nu Majoritatea site-urilor care au anunţat faptul că 435.000 de parole Yahoo au fost publicate pe internet, după ce hackerii au spart un server al companiei, printre care și REALITATEA.NET, au refuzat să publice și linkul spre site-ul unde au fost postate informaţiile. Există însă o cale extrem de simplă prin care puteţi afla dacă adresa dumneavoastă de mail a fost compromisă.

Compania Yahoo a devenit victima unui atac cibernetic în urma căruia informaţiile (nume de utilizatori și parole) legate de 435.000 de conturi au fost publicate pe internet.
ALERTĂ! Sute de mii de parole YAHOO au fost publicate pe internet
Compania Sucuri s-a mișcat repede și a creat un instrument prin care posesorii de conturi Yahoo pot verifica dacă au fost sau nu victimele atacului informatic, pe care îl găsiţi AICI.
Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi adresa dumneavoastră de email și vi se va spune dacă aceasta a fost compromisă sau nu.
Hackerii au folosit metoda numită SQL injection pentru a pune stăpânire pe un domeniu al Yahoo, bănuit a fi Yahoo Voice. Așadar, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele care au folosit sistemul de convorbiri al Yahoo, care se bazează pe tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol).
"Sperăm că cei responsabili cu securitatea acestui domeniu vor înţelege acţiunea noastră ca un semnal de avertizare, nu ca o ameninţare. Au existat în trecut vulnerabilităţi ale serverelor Yahoo! Inc. cu consecinţe mai grave decât dezvăluirea noastră", au scris hackerii la sfârșitul listei cu username-uri și parole.
Yahoo a confirmat atacul. "Un fișier mai vechi Yahoo Contributor Network, care conţine în jur de 450.000 deconturi, a fost compromis ieri. Dintre ele, mai puţin de 5% au parole valide", au spus reprezentanţii companiei, potrivit BBC Online.



Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Joi, 12 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu