miercuri, 19 septembrie 2012

Cand Androizii exploreaza carari necunoscute

De Dan Mihu pe 30 august, 2012 la ora 19:01
Îndepărtându-se de formatele "tradiţionale", impuse de Apple pentru tablete şi pentru telefoanele "inteligente", dispozitivele Android îşi caută nişe noi şi - iată! - tot mai spectaculoase.

Nikon Coolpix S800c

Nikon a lansat recent un aparat din ceea ce se pare că va deveni o nouă clasă de produse: camerele foto cu sistem de operare Android. Acestea mixează un aparat foto compact, cu performanţe mult peste camerele celor mai capabile smartphone-uri, cu un sistem de operare Android 2.3.
Din această încrucişare rezultă o fişă tehnică ce enumeră 16 megapixeli, zoom optic 10x, înregistrare video FullHD cu sunet stereo, ISO de la 125 la 1600, stabilizator de imagine (optic şi electronic), monitor OLED de 3,5 inci sensibil la atingere, GPS, capacitate de conectare wireless (pe standardele 802.11b/g/n), precum şi acces la cele peste 600.000 de aplicaţii pentru Android din Google Play. Practic o poţi folosi bunăoară pentru videoconferinţe pe Skype, atunci când te afli într-un hotpsot wireless.
Ăsta e viitorul compactelor...

Archos GamePad

În lumea dispozitivelor moderne, tabletele au cea mai mare problemă de identitate. Iată însă că francezii de la Archos au găsit designul menit să-i distingă ireversibil de toţi ceilalţi producători de tablete, fie ele ieftine sau scumpe.

GamePad, anunţat a fi comercializat încă din luna octombrie a acestui an, este practic o tabletă tematică, dedicată, după cum îi spune şi numele, jocurilor pe platforma Android. Tableta va dispune de un procesor dual-core de 1,5 GHz combinat cu o unitate grafică quad-core Mali 400mp. Ecranul are o diagonală de 7 inchi, iar versiunea aleasă pentru sistemul Android este 4.0, întrucât aceasta le permite dezvoltatorilor de aplicaţii recurgerea la butoane fizice, nu doar la comenzi prin touch-screen.
Pentru jocurile mai vechi, care nu au fost prevăzute din start cu controllere fizice, cei de la Archos au patentat o tehnologie de recunoaştere a jocurilor şi de mapare automată a butoanelor, ce asociază comenzile din fiecare joc cu butoanele fizice ale tabletei. Chestia asta funcţionează deja pentru peste 0 mie de titluri şi este de aşteptat ca numărul acestora să crească.
În fine - preţul. Fiind un Archos, acesta nu este deloc mare, mai precis ajunge la fix 150 de euro cu toate taxele incluse.
Pregătiţi-vă portofelele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu