duminică, 11 noiembrie 2012

O nouă aplicaţie te scoate din aglomeraţie
O nouă aplicaţie te scoate din aglomeraţie
TraficOK, aplicaţia care ajută șoferii să evite ambuteiajele din trafic, este de ieri disponibilă pe GPS, smartphone și pe tabletă.
TraficOK, primul sistem privat care colectează și livrează la nivel naţional date din trafic în timp real, a fost lansat oficial. Acesta avertizează conducătorul auto cu privire la existenţa aglomeraţiilor, accidentelor, drumurilor în lucru și condiţiilor meteo nefavorabile.
TraficOK monitorizează majoritatea orașelor, dar și cele mai aglomerate și importante șosele din România. „Necesitatea implementării acestui serviciu vine în urma creșterii considerabile a numărului de autovehicule pe drumurile din ţară, a situaţiilor frustrante tot mai des întâlnite în trafic precum blocaje, drumuri închise și ambuteiaje ce creează disconfort conducătorilor auto, toate în strânsă legătură cu starea actuală a infrastructurii din România", a declarat Voicu Oprean, directorul general al firmei care a implementat acest sistem, AROBS Transilvania Software.
TraficOK va fi disponibil atât ca aplicaţie TMC (Traffic Message Channel) pentru GPS-uri, cât și ca aplicaţii pentru smartphone și tablete. Datele preluate de la peste 65.000 de mașini monitorizate prin GPS, dar și din surse primare (poliţie, pompieri, primării) se actualizează la fiecare două minute.

Accesul rapid se plătește
Informaţiile vor ajunge gratis la participanţii la trafic, prin intermediul mai multor posturi de radio, precum Europa FM, în timpul emisiunilor informative sau prin flash-uri, atunci când apar informaţii urgente, de interes major.
Pentru cei care vor însă acces rapid și permanent la aceste date ori au nevoie de previziuni de trafic sau de rute optimizate, serviciul este disponibil contra cost. Sistemele de navigaţie costă între 550 și 1.000 de lei și sunt updatate automat, pe toata durata de viaţă a aparatului. Aplicaţiile software destinate mobilelor, care sunt disponibile pe APP Store, costă până la  10 euro. Specialiștii afirmă că TraficOK permite generarea de buletine de trafic în timp real, hărţi de trafic în format 3D, rute optimizate, previziuni și hărţi dinamice ce pot fi inserate în pagini web.


Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Miercuri, 7 Noiembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu