duminică, 28 aprilie 2013

 Gândiţi-vă de două ori când postaţi pe internet! Facebook, magnet pentru hoţii care sparg locuinţe
Gândiţi-vă de două ori când postaţi pe internet! Facebook, magnet pentru hoţii care sparg locuinţe Metodele infractorilor devin din ce în ce mai diverse pe zi ce trece, iar sursele lor de „inspiraţie” sunt nebănuite. Spărgătorii de locuinţe caută mai nou ţinte pe Facebook, unde se postează fotografii din interiorul propriilor locuinţe.

Poliţia Română a lansat recent campania preventivă intitulată „Nu-ţi scăpa casa din ochi", care urmărește conștientizarea riscurilor la care se expun oamenii când își lasă ușile descuiate, ferestrele neasigurate sau când lasă să intre în casă persoane necunoscute, care se recomandă ca fiind reprezentanţi ai unor instituţii publice.

Conform Mediafax, în acest sens vor fi împărţite 300.000 de scrisori și 150.000 de broșuri, iar la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale și în alte locuri publice vor mai fi expuse încă 5.000 de afișe.
Reprezenanţii Poliţiei Române atrag atenţia că spărgătorii acţionează la ponturi, iar acestea sunt oferite uneori chiar de către proprietarii locuinţelor. Unii hoţi își petrec mult timp pe reţelele de socializare, printre care și Facebook, unde găsesc persoane care postează fotografii făcute în propriile locuinţe, din care se vede că au în casă obiecte de preţ.
 


Autor: libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Vineri, 26 Aprilie 2013
Citeste despre: : Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu