luni, 15 aprilie 2013

Păzeşte-ţi casa şi în lipsa ta! VEZI cum să dejoci planurile hoţilor

Îţi iei familia şi fugiţi la munte sau la părinţi. În urma voastră, casa rămâne goală şi... lipsită de apărare, la cheremul eventualilor infractori. Gândul acesta te face să nu-ţi tihnească minivacanţa de la sfârştiul săptămânii? Iată un motiv serios ca să urmezi sfaturile specialiştilor de la www.icco-systems.ro.
  • foto: shutterstock
Uşile şi gardul. Montează la uşile de acces în locuinţă câte două încuietori (de calitate, greu de deschis ori de distrus) cu închideri în mai multe puncte. Ai grijă ca tocul uşii să fie fixat solid în zidărie. Ideal ar fi ca poarta curţii să fie prevăzută cu zăvor electromagnetic. Iar gardul trebuie să fie suficient de înalt şi de solid ca să reprezinte o barieră împotriva hoţilor şi să nu aibă găuri sau spărturi care i-ar “ajuta” să îl escaladeze. O metodă de protecţie ar fi şi un gard cu marginea superioară făcută din materiale uşoare, care se rup cu zgomot când cineva încearcă să îl sară. Dacă ai un sistem de alarmă, pune-l în funcţiune şi anunţă dispeceratul firmei de securitate în ce perioadă vei lipsi de la domiciliu. După ce ai încuiat uşa apartamentului, verific-o încă o dată, apăsând pe clanţă. Iar înainte de a te urca în maşină, asigură- te că ai încuiat şi uşa garajului (mai ales dacă din garaj se poate intra în locuinţă).
Geamurile. Ca o măsură de securitate, e indicat ca geamurile exterioare să aibă tâmplărie solidă, feronerie cu închidere sigură şi sticlă laminată (mai rezistentă). Înainte de a trece pragul casei, verifică încă o dată dacă ai închis bine toate geamurile.
Lumina. Montează pe holul blocului, deasupra uşii tale, un bec care, la anumite intervale de timp, se aprinde şi se stinge automat. În jurul casei şi în curte foloseşte lămpi de iluminat decorative şi detectoare de mişcare cu lămpi de putere pentru zonele de acces, spaţiile din spatele casei etc. Hoţilor nu le surâde ideea de a fi “scăldaţi” într-o baie de lumină, în timp ce forţează încuietorile. Lasă câteva lumini aprinse şi în interior sau foloseşte mici automate care să se aprindă din când în când, după lăsarea întunericului, ca să se creeze impresia de casă locuită. În acelaşi scop poţi lăsa şi un aparat de radio în funcţiune.
Cutia poştală. O cutie plină cu plicuri şi flyere dă de înţeles că nu este verificată periodic. Roagă o rudă să-ţi ridice, o dată la câteva zile, corespondenţa. Şi, dacă tot vine până acolo, să meargă şi la uşa apartamentului şi să ia fluturaşii pe care îi atârnă de clanţă distribuitorii.
sursa; libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu