vineri, 10 mai 2013

Cinci lucruri care li se par fireşti utilizatorilor de Android, dar pe care posesorii de iPhone nu le pot face

de Adrian Popa Publicat la: 08.05.2013 22:00 Ultima actualizare: 08.05.2013 23:14
Utilizatorii de Android susţin de cele mai multe ori că principalul motiv pentru care au ales acest sistem de operare este că poate fi personalizat foarte uşor. În acest context, vă prezentăm cinci lucruri pe care utilizatorii sistemului de operare dezvoltat de Google le consideră fireşti, însă la care posesorii de iPhone nu au acces - iar aici ne referim la sistemele de operare venite atunci când este cumpărat telefonul, nu la cele modificate (custom ROMs).
Cei de la site-ul MakeUseOf au relizat lista cu cele cinci "fructe" care le sunt interzise utilizatorilor de iOS:
1. Tastaturi

Utilizatorii de Android beneficiază de o ofertă largă de alternative la tastatura originală care vine preinstalată pe telefon. Două exemple notabile sunt SwiftKey şi Swype Keyboard, ambele excelente. Pe un iPhone care nu este "spart" nu poate fi instalată o altă tastatură.
2. Modificări ale ecranului de start

În Android, utilizatorii pot face ecranul de start să arate exact cum doresc ei. Pot adăuga mai multe linii sau coloane în pagini şi widget-uri. Pe iPhone singurul lucru pe care îl pot face utilizatorii pe ecranul de start este să schimbe ordinea iconiţelor.
3. Widget-uri

Android are widgeturi, care oferă conţinut şi acces la aplicaţii într-o formă interactivă şi multimedia. Pe Windows Phone există ceva similar: live tile-urile. iOS nu dispune de nimic asemănător.
4. Lansatoare de aplicaţii

Nu-ţi place lansatorul preinstalat pe telefon, fie că e HTC Sense sau Samsung Touch Wiz? Nicio problemă. Poţi instala altul, precum NOVA Launcher sau ADW Launcher, ambele excelente. Acestea oferă mult mai multe opţiuni de personalizare (teme, noi pachete de iconiţe, mai multe pagini pe ecranul de start ş.a.) şi funcţionalităţi suplimentare. Pe iOS trebuie să foloseşti doar lansatorul simplu din iOS.
5. Imagini de fundal

Pe iPhone, vezi imaginea de fundal în spatele iconiţelor şi pe ecranul de pornire. În Android, poţi folosi imagini diferite pentru ecranul de start şi ecranul de pornire. Mai mult, imaginea de fundal poate fi setată în aşa fel încât să poată fi derulată atunci când utilizatorul trece de pe o pagină de aplicaţii pe alta. Să nu uităm nici de imaginile de fundal live, care reprezintă scene în mişcare, fie că este vorba de un acvariu, valuri sau o supernovă.

 
Inapoi la Yahoo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu