joi, 9 mai 2013

Soluţii ingenioase pentru pete
Miercuri, 17 Noiembrie 2010, 22:59
272 vizite - 0 comentarii

click pe poza: FOTO (1)
Unele pete ies mai greu, dar asta nu înseamnă că hainele sunt compromise. Pentru a reuşi 100%, trebuie doar să foloseşti soluţia porivită.
O pată pe bluza ta preferată îţi poate strica ziua. De regulă, dacă se întâmplă să pătezi o ţesătură care se poate spăla, aceasta trebuie spălată imediat. Dacă ai vărsat ceva pe ea, îndepărtează excesul cu o cârpă albă, pornind de la margini înspre interior.
O pată! Pot s-o scot?
Începe cu o cantitate mică de soluţie. Unele pete necesită mai multe soluţii de curăţat: pentru a îndepărta grăsimea, pentru a înlătura culoarea etc. De asemenea, este important să testezi soluţia pe o parte mai puţin vizibilă a materialului.
Cafeaua se curăţă cu lămâie
Pune câteva picături de lămâie sau de oţet alb pe pata de cafea. Pulverizează soluţie de săpun pentru a scoate urmele de lapte sau de zahăr, apoi spală.
Vinul iese cu amoniac
Petele de vin roşu ies cu o soluţie de săpun lichid. Clăteşte, tamponează apoi pata cu oţet, lasă câteva minute şi repetă. Dacă nu a ieşit, pune câteva picături de amoniac, apoi spală.
Acetonă, pentru grăsime
Petele de grăsime se scot cu acetonă sau cu spirt. Se lasă la uscat, apoi se curăţă cu o soluţie dintr-o linguriţă de săpun lichid (care conţine SLS - sodium laureth sulfate) şi 300 ml apă.
Oţetul scoate petele de fructe şi de legume
Dacă ai mâncat un fruct şi te-ai murdărit pe bluză, ulverizează soluţie de săpun, apoi clăteşte. Picură oţet, apoi spală cu detergent. Tot cu oţet se scot petele de muştar.

Taguri:   pete,  solutie pete,  curata,  murdarie,  
Autor:    Click pentru femei
Sursa:   www.clickpentrufemei.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu