joi, 9 mai 2013

Oţetul alb, detergentul minune
Miercuri, 17 Noiembrie 2010, 23:03
1540 vizite - 0 comentarii

click pe poza: FOTO (1)
Elimină produsele de curăţat chimice şi profită de calităţile oţetului alb, care face minuni. Casa ta va străluci!
Aruncă o privire în locul în care ţii produsele de curăţat şi-ai să vezi că sunt o mulţime: pentru geamuri, pentru gresie, pentru parchet, pentru chiuvetă.... Poţi face economii însemnate la buget şi vei proteja şi mediul dacă vei folosi produse naturale. Oţetul alb este un mic vrăjitor, poate curăţa aproape orice!
- curăţă geamurile şi oglizile, fără a lăsa urme. Prepară un amestec dintr-o lingură de oţet, o lingură de amoniac, o cană de apă şi 2-3 picături de detergent. Pulverizează geamurile şi oglizile, şterge cu hârtie de ziar sau o cârpă moale şi, gata!
- oţetul elimină piatra depusă pe vasele de toaletă, bateria de duş sau ceainic. Introdu capătul duşului într-o pungă cu pţet şi lasă-l aşa peste noapte. A doua zi, curăţă cu o periuţă sita duşului. Bateriile de inox se curăţă cu oţet fierbinte în care s-a dizolvat sare grunjoasă. Reţeta este bună şi pentru chivetele de inox.
- elimină mirosurile neplăcute. Pune o farfurie întinsă cu puţin oţet în cameră şi vei scăpa de mirosurile nedorite. În plus, alungă şi ţânţarii.
- previne apariţia mucegaiului în baie. Pune oţet într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte, după ce aui făcut baie, faianţa şi perdeaua de duş.
- curăţă fundurile de bucătărie cu puţin oţet şi vor dispărea toate mirosurile, mai ales cel de ceapă.
- elimină petele de deodorant de pe haine. Pulverizează puţin oţet pe pete, lasă câteva ore să acţioneze, apoi spală obiectul de îmbrăcăminte.
- iarna, şterge parbrizul cu o soluţie formată din 3 părţi oţet şi o parte apă. Nu va mai îngheţa şi vei scăpa de racletă!
- Curăţă covoarele cu un amestec de două părţi oţet şi o parte apă. Se împrospătează şi culorile, şi aerul din casă.

Taguri:   otetul alb,  minuni,  curatenie,  
Autor:    Click pentru femei
Sursa:   www.clickpentrufemei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu