duminică, 12 mai 2013

Gadgeturi şi accesorii banale în străinătate, dar care se găsesc foarte greu în România

de Adrian Popa Publicat la: 11.05.2013 19:30 Ultima actualizare: 12.05.2013 10:45
Fie că este vorba de gadgeturi sau de un banal clip metalic pentru bani, în România sunt produse care se găsesc foarte greu sau nu există în oferta magazinelor, deşi în străinatătate sunt comune. Aţi încercat vreodată să cumpăraţi un suport de cabluri pentru birou? Dacă aţi făcut asta, atunci ştiţi despre ce e vorba când discutăm despre astfel de probleme.
Vă prezentăm câteva gadgeturi care sunt greu de găsit în România. Lista rămâne deschisă. Aşteptăm sugestiile dumneavoastră la comentarii.
1. Trepied pentru filmare cu smartphone-ul. Dacă trepieduri de dimensiuni mici se găsesc la retailerii electro-IT din România sau în magazinele online, precum Mediagalaxy, Altex, sau F64. ro, trepiedurile cu adaptor special pentru smartphone sunt o raritate. Singura oferă pe care am reuşit să o găsim era pe Okazii.ro, însă stocul fusese epuizat de mult. În acest moment, singura soluţie este să comanzi un astfel de dispozitiv în străinătate, la preţul de circa 30 de dolari plus taxe, sau să cumperi minitrepiedul din România şi să comanzi  adaptorul pentru telefon din altă ţară. Piaţă pentru astfel de dispozitive există, cu siguranţă, însă magazinele duc lipsă de imaginaţie. Potrivit Samsung, anul acesta se vor vinde în România circa 1,3 milioane de smartphone-uri, iar în 2014 mai mult de 1,5 milioane de unităţi.

2. Suporturi pentru cablurile de pe birou. Există câteva oferte, însă fie stocurile sunt epuizate, fie sunt disponibile doar pentru clienţii firme, nu şi pentru consumatori. Un exemplu de astfel de suport este cel de la Meluva (foto). Acesta se ataşează pe birou printr-o suprafaţă lipicioasă şi prin el se trece cablul de laptop, smartphone ş.a. Astfel, cablurile nu mai cad de pe birou atunci când sunt deconectate de la dispozitive.

Alte dispozitive care se găsesc greu în România
Clipuri metalice pentru bani. Prin cele mai multe magazine, nici nu s-a auzit de aşa ceva. Singurele modele pe care le-am găsit erau fie din argint, fie placate cu aur, deci foarte scumpe.

Briciuri. La fel ca şi în cazul clipurilor pentru bani, vânzătorii se uită la tine ca la un ciudat dacă întrebi de aşa ceva. De ce mai este necesar un brici în ziua de azi? Din două motive: este util pentru retuşuri după bărbierit sau pentru colecţia personală. În statele din vestul Europei găseşti foarte uşor briciuri. În magazinele online din România sunt disponibile câteva modele, însă preţurile sunt foarte mari. De exemplu, un brici Solingen costă 180 de lei. Cele cu lamă care poate fi schimbată sunt mult mai ieftine, însă nu sunt briciuri în adevăratul sens al cuvântului.


 
Inapoi la Yahoo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu