vineri, 10 mai 2013

YOUTUBE lansează abonamentele. Ce preţuri vor avea canalele plătite
YOUTUBE lansează abonamentele. Ce preţuri vor avea canalele plătite YOUTUBE, site-ul de conţinut video deţinut de GOOGLE, a lansat proiectul canalelor plătite, pe bază de abonament, care oferă clienţilor, contra cost, conţinut de film și televiziune în regim profesionist, în concurenţă cu servicii precum Netflix.
În faza iniţială, serviciile plătite vor fi disponibile în regim limitat, cu 30 de canale partenere, variind de la "Sesame Street" la "Ultimate Fighting Championship", la un preţ de aproximativ 2,99 dolari pe lună pentru un canal, a anunţat YOUTUBE într-o conferinţă, transmite Bloomberg.
YOUTUBE va găzdui serviciile oferite de distribuitori, model care presupune costuri mai reduse comparativ cu Netflix, care cumpără licenţe de la producătorii de conţinut. Serviciul video al Google va reuși astfel să evite riscurile presupuse de crearea de conţinut, îmbogăţind totodată oferta disponibilă clienţilor.
Primele 30 de canale plătite disponibile pe YouTube fac parte dintr-un program pilot, a declarat în conferinţă Malik Ducard, director în cadrul companiei.
"Acesta este numai începutul", a afirmat el.
Toate cele 30 de canale vor oferi clienţilor o perioadă de probă de 14 zile, iar în unele cazuri abonamentul anual va presupune un discount.
Vânzările generate din abonamente vor fi împărţite între YouTube și titularii canalelor, cărora le va reveni cea mai mare parte din venituri.
Google încearcă să extindă sursele de venituri ale YouTube dincolo de publicitate. Compania oferă deja spre închiriere filme de la Paramount Pictures și Walt Disney, la un preţ de 3,99 dolari.
Creatorii de conţinut care vor opta pentru canale cu abonament pe YouTube vor putea vinde și spaţiu publicitar, a adăugat Malik Ducard, care a comparat modelul cu cel al canalelor de televiziune prin cablu.
Printre partenerii iniţiali se mai numără National Geographic Kids, Jim Henson Family TV și Laugh Factory.
Analiștii băncii Barclays estimează că YouTube va înregistra în acest an venituri de 3,6 miliarde de dolari și are o valoare de piaţă de până la 21,3 miliarde de dolari.
 

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Vineri, 10 Mai 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu