joi, 9 mai 2013

Nu aruncaţi zaţul de la cafea! Prinde bine în casă
Vineri, 30 Noiembrie 2012, 15:00
3923 vizite - 0 comentarii

click pe poza: FOTO (1)
Dacă tot obişnuieşti să bei cafea în fiecare dimineaţă, de ce să nu "reciclezi" zaţul de cafea până seara când te întorci de la muncă? Nici nu ai idee cât de folositor poate să-ţi fie!

Cafeaua măcinată şi implicit zaţul de cafea are mai multe utilizări decât aceea de a produce cafea lichidă. Pot fi folosite ca exfoliant pentru piele, odorizant pentru frigider sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pentru grădinărit, ca insecticide sau ca produse pentru îngrijirea animalelor de companie.

Prin utilizarea zaţului de cafea, nevoia de a cumpăra produse pentru curăţenie va putea fi diminuată considerabil. Ba mai mult, folosirea zaţului de cafea este cât se poate de prietenoasă cu mediul. Aşa că, ar fi mai bine să vă gândiţi de două ori înainte de a arunca la gunoi zaţul de cafea rămas.

1 - Exfoliant pentru piele - Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună! Amestecaţi ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masaţi pielea. Zaţul de cafea tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea producţiei de noi celule, rezultatul fiind o piele mai frumoasă şi mai catifelată.
2 - Inamic al celulitei! - Nu vei reuşi să scapi de celulită fără un program de exerciţii regulat şi intens, alături de o alimentaţie sănătoasă, însă poţi să o atenuezi folosindu-te de puterea zaţului de cafea. Se amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou şi se aplică pe coapse, după care se înveleşte zona cu folie de plastic, se lasă să acţioneze 30 min. şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.
3 - Tratament pentru păr - Poţi încerca această mască dacă ai părul şaten închis sau brunet. După spălarea părului cu şampon şi aplicarea balsamului corespunzător în care ai adăugat câteva linguriţe de zaţ de cafea, părul va fi nu doar moale şi mătăsos, ci în timp va căpăta şi un luciu sănătos, plus o culoare puţin mai închisă şi mai plăcută.
4 - Deodorant pentru încălţăminte - Persoanele active şi picioarele urât mirositoare sunt adesea elementele care se asociază. Încălcaţi regulile şi puneţi zaţ de cafea în pantofi! Nu va îndepărta complet mirosul picioarelor, dar îl va atenua pe cel al pantofilor. Dacă doriţi să îndepărtaţi complet mirosul picioarelor, spălaţi-vă pe picioare cu apă călduţă şi extract de cafea.
5 - Îndepărtează mirosurile neplăcute - Foloseşte cu încredere zaţul de cafea ca să scapi rapid de mirosul care îţi rămâne pe mâini după ce toci ceapa sau cureţi usturoiul. Pune în plamă o cantitate suficientă de zaţ şi freacă mâinile cu el sub un jet de apă călduţă ca şi cum te-ai spăla cu săpun, apoi aplică o cremă hidratantă.
6 - "Îngrăşământ" pentru sol - Zaţul de cafea corespunde standardelor de grădinărit pentru materialul de compost. Zaţul, amestecat în pământ, eliberează nutrienţi, care îmbogăţesc solul şi îl fac mai acid. Plantele care înfloresc în soluri acide vor fi mai sănătoase, deoarece îşi obţin hrana necesară din sol. Dacă aveţi o rezervă considerabilă de zaţ de cafea, împrăştiaţi-l prin grădină. Plantele vă vor fi recunoscătoare şi vă vor oferi nişte flori minunate.
7 - Ţine la distanţă insectele! - Împrăştiaţi zaţul de cafea în locurile în care bănuiţi că ar permite pătrunderea insectelor în casă, precum şi în curte şi în grădină.
8 - Soluţie pentru îngrijirea animalelor de companie - Amestecaţi zaţ de cafea cu apă şi obţineţi o soluţie pentru îngrijirea animalelor de companie. După câteva spălări, soluţia va înmuia blana animalului, oferindu-i strălucire frumoasă.
9 - "Odorizantul" perfect pentru frigider! - Depozitarea diferitelor tipuri de alimente în frigider poate produce un amestec neplăcut de mirosuri. Îndepărtaţi aceste mirosuri folosind un bol cu zaţ de cafea. Puneţi recipientul în frigider, iar deodorantul pe bază de cafea va absorbi gradual aromele nedorite.
10 - Scrumiera ta va fi foarte curată! - Dacă te deranjează mirosul scrumierei şi nu poţi să scapi nicicum de el, împrăştie puţin zaţ de cafea şi foloseşte un prosop pentru a curăţa scrumul de ţigară. Apoi se spală cu apă fierbinte.
11 - Întreţinerea şemineului - Praful de la şemineu este un obstacol important pentru persoanele care curăţă şemineul. Praful poate irita ochii şi sinusurile. În plus, poate murdări destul de rău zonele învecinate. Aruncaţi nişte zaţ de cafea ud în şemineu, iar acesta va ţine praful la locul lui, reducând semnificativ cantitatea ce se ridică la curăţarea şemineului.
12 - Colorant - Prin combinarea extractului de cafea cu apă fierbinte se obţine o vopsea maro pentru textile, lucrări de artă sau alte întrebuinţări.
Data viitoare când îţi faci o cafea, nu arunca zaţul. Îl poţi introduce în rutina ta de frumuseţe pentru a-ţi îmbunătăţi aspectul pielii şi al părului şi nu numai.

Autor:    Ziarul Ring
Sursa:   www.ziarulring.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu