luni, 24 iunie 2013

Combaterea Bolilor si Daunatorilor la Trandafirii de Gradina
Duminică, 23 Iunie 2013, 09:05
108 vizite - 0 comentarii
Distribuie stirea pe: Facebook      Twitter     Yahoo      E-mail         
(P) Va recomandam: Colectia TOP SECRET de la TINAR
click pe poza: FOTO (1)


Este mai putin costisitor si veti avea o gradina sanatoasa si frumoasa daca preveniti aparitiei bolilor si a daunatorilor, decat tratarea lor.
In general trandafirii nu sunt atat de sensibili la boli. Sunt totusi supusi imbolnavirii in anumite conditii climaterice si de mediu (gradinile alaturate unde pomii si plantele nu sunt tratate impotriva bolilor si daunatorilor). Printre cele mai cunoscute boli ale trandafirilor se afla Patarea neagra a frunzelor, Fainarea, Mucegaiul alb, Rugina, Mana, Putregaiul cenusiu al bobocilor iar printre daunatori sunt Paduchii, Puricii, Paianjenii, Viermii, Omizile. Acestea ataca toate organele plantei: frunzele, lastarii, florile imbobocite.

Unele boli la trandafiri se raspandesc cu rapiditate daca nu se iau masurile necesare de protectie si sunt uneori foarte greu de combatut odata ce apar. Pentru a mentine trandafirii intr-o forma excelenta va recomandam un tratament cu insecto-fungicide, cu rezultate forte bune in tratarea bolilor si combaterea daunatorilor la trandafiri. Este o reteta pe baza de insecticide, fungicide si acaricide, compatibile intre ele. Pentru prevenirea aparitiei bolilor si daunatarilor va recomandam sa repetati tratamentul la un interval de 10 - 12 zile. Aplicati acest tratament din luna Mai pana la venirea iernii.

Preparati o reteta combinand: Tilt + Aliette + Systhane + Bravo + Karate + Nissorun. Respectati cantitatile recomandate de pe etichetele produselor. Toate aceste produse se pot cumpara de la orice fitofarmacie.

Inainte de a aplica reteta, ca prima masura, se impune curatarea plantei de partile bolnave. Indepartati lastarii si frunzele afectate. Dati foc partilor atacate de boala, nu le aruncati, pentru a evita contaminarea celorlalte plante. Dupa ce efectuati taieri la o planta bolnava sterilizati instrmentele cu alcool 100%. Este foarte importanta eliminarea frunzelor si crengilor bolnave si mentinerea unui substrat perfect curat de frunze. De asemenea toamna adunati frunzele si dati-le foc. Inainte de venirea iernii efectuati o pulverizare cu Zeama Bordeleza. Cuprul continut de zeama bordeleza va ajuta la maturizarea crengilor si astfel trandafirii vor rezista mult mai bine peste iarna. Primavara cand taiati trandafirii, dati foc la crengi. Dupa taiere efectuati o pulverizare cu Zeama Bordeleza.

Daca peste iarna au ramas frunze verzi pe tufa de trandafir indepartatile manual. S-a descoperit ca acestea sunt o sursa de propagare a bolilor fungice. Sporii bolilor fungice ierneaza doar pe frunzele verzi. Acestea mor dupa aproximativ o zi dupa ce frunza cade si se usuca.

Sursa: www.famousroses.eu. Vizitati magazinul online www.famousroses.eu si veti avea parte de o experienta unica!

Pentru orice alte lamuriri va stau la dispozitie.


O zi frumoasa,

Alina Buhna

T: +40 745 074 648
F: +40 21 348 03 95
E: alina.buhna@famousroses.eu
W: http://www.famousroses.eu/


Taguri:   famous roses,  
Autor:    FamousRoses.eu
Sursa:   www.stiri.com.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu