miercuri, 5 iunie 2013

Pleci în vacanţă? Ia-ţi măsuri de siguranţă împotriva hoţilor!

În curând începe vacanţa mare. Ai, cu siguranţă, planuri de călătorie. Fiindcă vei lipsi mai mult de acasă e bine să îţi iei câteva măsuri de precauţie ca locuinţa să nu-ţi fie călcată de hoţi. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul de analiză şi prevenire a criminalităţii, vă face următoarele recomandări.
  • foto: shutterstock
Dacă nu ai o uşă solidă, cumpără-ţi una! Caută modele cu sisteme de închidere sigure. Montează la uşă un vizor. E bine ca uşa de la intrare să aibă cel puţin două încuietori, cu chei diferite şi cu lanţ de siguranţă. Dacă ai pierdut o cheie, schimbă încuietoarea.
În cazul în care stai la parter, protejează ferestrele cu grilaje metalice solide, ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici. Instalează un dispozitiv de supraveghere video a locuinţei şi un sistem de alarmă. Nu strică să instalezi şi un sistem de iluminare cu senzori de mişcare şi un interfon.

Sisteme de protecţie pentru scara blocului

  • Stabileşte, împreună cu administratorul, ce se poate face la nivelul asociaţiei pentru a asigura protecţia imobilului.
  • Instalaţi un interfon şi o yală la uşile de acces în scara blocului. Asiguraţivă că au chei doar locatarii blocului, nu şi străinii. Nu lăsaţi necunoscuţii să pătrundă în bloc sau nu lăsaţi uşa deschisă când plecaţi.
  • Asiguraţi-vă că personalul angajat să asigure curăţenia blocului e de încredere. Altfel, acesta poate furniza informaţii despre locatarii din bloc şi despre prezenţa lor acasă.
  • Becurile de iluminat interior şi exterior trebuie montate cu sisteme de asigurare pentru a nu fi sparte sau scoase din circuit cu uşurinţă.
  • Montaţi grilaje metalice pentru uşile de acces în subsoluri, boxe, terasă şi intrările suplimentare ale blocului.
  • Tablourile electrice şi contoarele de pe paliere sau de la parterul imobilului să fie asigurate corespunzător prin montarea unor cutii metalice.
  • Contragreutăţile metalice ale liftului trebuie asigurate prin sudarea acestora cu ajutorul unor dispozitive metalice, ca să se împiedice sustragerea lor.

Mai mult: Pleci în vacanţă? Ia-ţi măsuri de siguranţă împotriva hoţilor! - Utile | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu