joi, 25 iulie 2013

11 trucuri pentru a naviga mai bine cu Chrome

ieri, 10:30

Deşi este un browser foarte bun (nu ne hazardăm să spunem pe ce poziţie este într-un top al browserelor, pentru că preferinţele utilizatorilor diferă), funcţionalitatea Google Chrome (ca şi cea a altor browsere, de altfel) poate fi îmbunătăţită cu ajutorul extensiilor sau a funcţiilor interne.

11 trucuri pentru a naviga mai bine cu Chrome
Extensiile sunt funcţii suplimentare, care pot fi adăugate cu uşurinţă în Google Chrome. Iată, în continuare, 11 modalităţi de a îmbunătăţi experienţa lucrului în Chrome, unele dintre ele având la bază extensii, altele fiind pur şi simplu funcţii interne. 
1. Vizualizează rapid imaginile folosind Hover Zoom
2. Află rapid definiţia unui cuvânt necunoscut cu ajutorul Google Dictionary
3. Pin Tab: afişează permanent şi grupează cele mai folosite taburi cu ajutorul acestei funcţii. Le vei avea în permanenţă la îndemână şi vei face economie de spaţiu. Operaţiunea se face foarte simplu, click-dreapta pe tabul pe care doreşti să-l ai în permanenţă la îndemână şi apoi click pe Pin Tab. Tabul va fi mutat în stânga, dimensiunea lui va fi redusă iar butonul de Close tab va fi eliminat, pentru a nu putea fi închis din greşeală.
4, Setează-ţi o alarmă direct în browser. Foloseşte pentru aceasta extensia Omnibox Timer. Setarea alarmei se face scriind tm în bara de adrese, un tab sau un spaţiu, timpul după care se va activa alarma şi o descriere sugestivă. La momentul stabilit, pe ecran îţi va apărea o notificare cu mesajul respectiv.
5. Foloseşte Incognito Mode pentru a nu lăsa nicio urmă a navigării pe site-urile "sensibile". Folosirea este foarte simplă: dai click pe butonul Customise and control Google Chrome şi apoi pe New incognito window sau foloseşti combinaţia de taste Ctrl+Shift+N.
6. Pe un PC (nu şi pe Mac), poţi îmbunătăţi corectarea cuvintelor bifând o căsuţă suplimentară. Singura chestie pe care trebuie să o ştii este că Google va colecta mai multe informaţii despre tine şi calculatorul tău decât în mod normal.
7. Dacă ai site-uri preferate, poţi seta cu uşurinţă o căsuţă de căutare "dedicată". Doar dai un click dreapta în Search Box-ul site-ului respectiv şi apoi pe Add As Search Engine. 
În meniul următor setezi cuvântul cheie care, tastat în bara de adrese va activa căutarea personalizată.
Nu îţi mai rămâne altceva de făcut decât să scrii termenii de căutare.
8. Ţi se pare prea lung un articol şi nu ai răbdare să-l citeşti? Extensia TLDR este exact ceea ce îţi trebuie. Aceasta îţi va afişa un rezumat al articolului, astfel că îţi vei da seama dacă merită să îl citeşti.
9. Ai închis din greşeală browserul? Nu este totul pierdut! Apeşi Ctrl+Shift+T (PC) sau Command+Option+T (Mac) imediat după ce ai repornit Chrome-ul şi, voila, toate taburile deschise în sesiunea anterioară sunt restaurate!
10. Dacă ai nevoie de calcule simple, nu este nevoie să deschizi Calculatorul sistemului de operare. Poţi avea rezultatul chiar în browser, scriind "ecuaţia" în bara de adrese.
11. Te-a prins noaptea sau ai o treabă urgentă? Poţi salva instant toate taburile deschise într-un folder din Bookmarks, pentru a le folosi mai târziu, tastând Ctrl+Shift+D (PC) sau Command+Option+D )Mac).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu