joi, 25 iulie 2013

Cum poţi ASCULTA CONVERSA?IILE TELEFONICE ale prietenilor tăi și nu numai
Cum poţi ASCULTA CONVERSA?IILE TELEFONICE ale prietenilor tăi și nu numai
Scandalul spionajului informatic practicat de Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din SUA a scos la iveală o problemă și mai gravă care ameninţă utilizatorii de telefonie din întreaga lume.
Pentru mai puţin de 300 de dolari, orice hacker poate asculta conversaţiile și citi mesajele trimise prin intermediul unui telefon mobil. Jurnaliștii de la NPR au făcut un experiment cu un grup de hackeri, din categoria celor care doar atrag atenţia asupra deficienţelor de funcţionare a sistemelor informatice.
Consultantul pe probleme de securitate al companiei iSEC Partners, Tom Ritter, a demonstrat jurnaliștilor cum poate avea acces la orice telefon mobil doar pe baza unei staţii celulare denumite femtocell. Cea pe care a folosit-o Ritter a fost realizată de Samsung pentru Verizon și costă 250 de dolari. Acest dispozitiv este de mărimea unui router wireless și poate fi achiziţionat din reţeaua de retail Best Buy.


„Tot ce am făcut poate fi realizat cu ajutorul unor programe gratuite ce pot fi descărcate de pe Internet – nimic special“, spune Ritter. El spune că operatorii telecom, precum Verizon, oferă acces la aceste dispozitive clienţilor care locuiesc în zone rurale sau în zgârie-nori, unde au o recepţie slabă a semnalului. „Le poţi obţine de la operatori pentru a avea un semnal mai puternic“, spune acesta. O serie de operatori au lansate servicii de femtocell, inclusiv Vodafone, AT&T sau SFR.

Ritter explică faptul că un femtocell acţionează practic asemenea unei antene de telefonie, tocmai de aceea are acces la toate telefoanele din jurul lui. Acest dispozitiv poate intercepta și mesajele text, inclusiv fotografiile stocate în telefon și în cazul în care utilizatorul se înregistrează pe site-ul unei bănci, aparatul poate obţine numele și parola utilizatorului.

Ritter spune că pentru a accesa toate aceste date, utilizatorul femtocell-ului trebuie să fie la o distanţă de circa 12 metri de telefonul vizat. Chiar și așa, dat fiind faptul că dispozitivul poate încăpea într-o poșetă, Ritter imaginează o serie de scenarii în care se poate folosi acest aparat. Spre exemplu, o domnișoară care are în poșetă un femtocell poate merge într-un bar frecventat de politicieni sau persoane publice și poate accesa mesajele pe care aceștia le primesc sau le trimit de pe telefoanele mobile. „Nu trebuie să ai o imaginaţie prea bogată ca să realizezi potenţialul acestei unelte în urmărirea personalităţilor sau chiar și a oamenilor obișnuiţi“, spune Ritter.


Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Marti, 16 Iulie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu