vineri, 2 august 2013

Google lucrează la un dispozitiv ce va traduce instant orice conversaţie, în orice limbă
Google lucrează la un dispozitiv ce va traduce instant orice conversaţie, în orice limbă Cei de la Google au creat un prototip de translator universal. Acesta are forma unui telefon și funcţionează „aproape perfect“, susţine Hugo Bara, vicepreședinte Google și manager al produselor cu Android, potrivit TechCrunch.
Invenţia „Babel fish“ din „Ghidul autostopistului galactic“ care permitea traducerea instant de la o limbă la alta ar putea deveni realitate într-un timp foarte scurt. Google este o companie căreia îi place să creeze lucruri care adună date ce pot fi folosite pentru tot felul de activităţi profitabile. Dacă Google ar procesa orice spun două persoane într-o conversaţie, cantitatea de informaţii culeasă ar fi imensă.
Potrivit lui Hugo Barra, dispozitivul va putea traduce conversaţiile simple. Deocamdată sistemul funcţionează ”aproape perfect” între anumite limbaje, mai ales în medii în care nu există zgomote de fundal.
Google oferă deja serviciul Google Translate, care oferă traducerea textului dar și a paginilor de internet. Scopul pentru acest dispozitiv este acela de a traduce în timp real conversaţiile. Totuși, ca orice produs desprins din operel SF, gadgetul Google va fi lansat pe piaţă peste câţiva ani.
Mișcarea nu este una surprinzătoare. În prezent, compania oferă serviciul Google Now care se comportă ca un asistent virtual ce-ţi poate anticipa nevoile. 

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Sambata, 27 Iulie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu