luni, 5 august 2013

S-a demonstrat pe Samsung: Smart TV-urile pot 'spiona'
Duminică, 04 August 2013, 22:27
59 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)


Pentru ca tehnologia nu vine niciodata doar cu avantaje, se pare ca Smart TV-urile conectate la internet pot cadea victime hackerilor.
Rata de adoptie a televizoarelor inteligente a crescut foarte rapid in ultimii ani datorita faptului ca, incet, incet, nu se mai gasesc alte tipuri. E ca si cum te duci intr-un magazin si cauti un televizor de peste 2000 de lei care sa nu stie 3D. Este aproape imposibil. Partea grava este ca existau deja de mult timp dovezi cum ca Smart TV-urile dotate cu camere web pot fi accesate fara voia privitorului.
Pentru ca asta nu era suficient, mai multe Smart TV-uri Samsung din 2012 pot cadea foarte usor victime hacking-ului, dupa cum au demonstrat live doi experti in domeniu, Aaron Grattafiori si Josh Yavor, in cadrul celei mai recente conferinte de securitate Black Hat. Nici macar nu e foarte complicat. Numarul foarte mare de vulnerabilitati le-a facut munca foarte usoara hackerilor. Printre activitatile pe care le-au putut intreprinde de la distanta se numara pornirea camerei, interactiunea cu aplicatii de socializare, gen Facebook si Twitter, accesarea fisierelor si a altor aplicatii stocate pe TV.
,,Pentru ca TV-ul are un singur utilizator, pentru orice tip de vulnerabilitate gasita intr-o aplicatie sau in Smart Hub, numele sistemului de operare – creierul TV-ului, are aceleasi permisiuni ca orice alt utilizator. Astfel, poti sa faci orice.” Din ce a declarat Grattafiori, munca le-a fost usurata si de faptul ca Smart TV-urile exploatate nu vin cu politici avansate vizavi de conturile de utilizator. Ce a stat, tehnic, la baza gaurilor de securitate? Aceleasi vulnerabilitati de Javascript si HTML5 care existau de ani de zile si care nu vor fi niciodata acoperite intr-un televizor printr-un update de firmware, pentru ca aceasta nu este o prioritate.
Solutia? Ati facut un efort foarte mare sa va luati un Smart TV foarte destept dotat cu toate functiile pe care le gasiti intr-un PC?
Incercati sa nu va verificati contul de mail de pe TV sau profilul de Facebook si, eventual, lipiti un scotch mat peste camera web.

Autor:    Playtech.roSursa:   playtech.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu