luni, 26 august 2013

Ponturi simple pentru îndepărtarea rapidă a murdăriei

26 august 2013 | Sorina Severin



Pierzi mult timp încercând să îndepărtezi o pată de pe covor? Sau nu știi cum să scapi de mirosul neplăcut din bucătărie? Încearcă una dintre aceste metode și curățenia va fi floare la ureche.
Pentru cuptorul cu microunde
Este foarte greu să-l cureți, mai ales atunci când în interior sunt resturi de mâncare uscată. O metodă rapidă și eficientă este să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un vas termorezistent cu apă. Adaugă o jumătate de lămâie stoarsă și dă drumul la cuptor pentru un minut și jumătate. După ce s-a scurs timpul nu deschide ușa pentru 5 minute. Aburul rezultat va înmuia murdăria, care se va curăța ulterior foarte ușor cu ajutorul unei lavete.
Pentru coșul de gunoi
Chiar dacă ai spălat recipientul pentru gunoi, mirosul neplăcut continuă să persiste. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în jumătate și să freci pereții vasului cu aceasta. Aroma sa plăcută va îndepărta orice alt miros.
Pentru covoare și mochete
Ai vărsat un pahar de vin roșu pe covor? Pune bicarbonat de sodiu din belșug pe pată și lasă-l să acționeze pentru 10 minute. Aspiră pulberea și toarnă peste pată o soluție jumătate apă, jumătate oțet. Freacă pata timp de câteva minute cu ajutorul unui burete, iar covorul va fi ca nou.
Pentru geamuri
Rămân umbre pe geam după ce le ștergi? Poate din cauză că nu ai folosit laveta care trebuie. Înlocuiește-o cu pagini de ziar, iar geamurile vor rămâne curate ca lacrima.
Pentru hotă
Petele de ulei de pe hotă ies cu mare greutate și multă perseverență. Secretul îndepărtării lor este chiar uleiul. Îmbibă un burete cu ulei vegetal, iar petele vor dispărea ca și cum nu ar fi fost.
Citește și:
Află de ce e bine să usuci hainele în casă
Ele îți aduc norocul în casă
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu