vineri, 6 septembrie 2013

 9 întrebuinţări neașteptate ale lămâilor
9 întrebuinţări neașteptate ale lămâilor Într-o lămâie puteţi găsi un supliment savuros pentru orice băutură, un ingredient gustos pentru mâncare, un dezodorizant, un produs ce îndepărtează petele, fără a mai pune la socoteală că toate aceste beneficii sunt obţinute la un preţ mic. Următoarea dată când mergeţi la supermarket, cumpăraţi câteva lămâi pentru aceste nouă întrebuinţări:
  1.  Curăţă și dau strălucire rufelor
Adăugaţi o jumătate de cană cu suc de lămâie în apă, pentru o curăţire suplimentară a rufelor deschise la culoare.
  2.  Pot fi utilizate ca și odorizante de cameră
Umpleţi un vas cu apă și puneţi-l pe plita aragazului. Apoi, adăugaţi suc și coajă de lămâie și, opţional,  câteva beţișoare cu parfum de scorţișoară, cuișoare și coji de mere. Lăsaţi să fiarbă atâta timp cât doriţi să împrospătaţi casa cu această mireasmă.
   3. Oferă strălucire și sănătate părului
Realizaţi un amestec dintr-o cantitate mai mare de suc de  lămâie și o cantitate mai mică de apă pe care să îl aplicaţi, apoi, pe păr, în timp ce staţi la soare. Puteţi să citiţi o carte sau doar să faceţi plajă în timp ce soarele vă va usca părul și îi va conferi vitamina D.

   4. Curăţă eficient

Stoarceţi sucul de lămâie pe diverse suprafeţe ce necesită curăţare, cum ar fi sertarele de frigider, apoi ștergeţi-le cu o cârpă umedă. Puteţi adăuga oţet, pentru o curăţare suplimentară.
    5. Se pot utiliza ca și degresant
Lămâia este mult mai eficientă în scoaterea petelor de grăsime decât multe alte substanţe ce conţin chimicale toxice. Nu este nevoie de produse chimice concentrate pentru a îndepărta pelicula de grăsime de pe oale și tigăi, folosiţi lămâie! Stoarceţi sucul pe aceste suprafeţe și lăsaţi să acţioneze timp de cinci minute. Apoi, adăugaţi puţin bicarbonat de sodiu, pentru a curăţa mai ușor murdăria.
   6.  Au rol de conservant natural
Lămâia funcţionează ca un conservant natural pentru o mulţime de produse alimentare.
   7. Se  folosesc ca sosuri pentru salate
Uitaţi de sosurile pentru salate, pline de sodiu, zahăr și arome artificiale, închise în ambalaje inutile. Cât de bine e atunci când putem da aromă verdeţurilor noastre cu o simplă stoarcere de lămâie și puţin ulei de măsline! În loc de sosurile grele la stomac, puteţi stoarce o jumătate de lămâie peste spanac.
   8. Se pot adăuga în apă
Puţină zeamă de lămâie adăugată în apa de băut, îi oferă acesteia un gust plăcut și îi conferă, în același timp, substanţe nutritive valoroase. Lămâile reprezintă o sursă excelentă de calciu și, totodată, furnizează mici cantităţi  de fier, cupru, potasiu și vitamine B.
   9.  Coaja lămâilor oferă o aromă plăcută
Radeţi coaja de la o lămâie și adăugaţi-o în aluatul de chec, brioșe, pâine sau în  alte alimente, înainte de a le coace, pentru a le oferi o aromă plăcută.

Autor: Financiarul.ro
Sursa: www.financiarul.ro  Vineri, 19 Iulie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu