9 întrebuinţări neașteptate ale lămâilor |
Într-o lămâie puteţi găsi un supliment savuros pentru orice
băutură, un ingredient gustos pentru mâncare, un dezodorizant, un produs
ce îndepărtează petele, fără a mai pune la socoteală că toate aceste
beneficii sunt obţinute la un preţ mic. Următoarea dată când mergeţi la
supermarket, cumpăraţi câteva lămâi pentru aceste nouă întrebuinţări:
1. Curăţă și dau strălucire rufelor Adăugaţi o jumătate de cană cu suc de lămâie în apă, pentru o curăţire suplimentară a rufelor deschise la culoare. 2. Pot fi utilizate ca și odorizante de cameră Umpleţi un vas cu apă și puneţi-l pe plita aragazului. Apoi, adăugaţi suc și coajă de lămâie și, opţional, câteva beţișoare cu parfum de scorţișoară, cuișoare și coji de mere. Lăsaţi să fiarbă atâta timp cât doriţi să împrospătaţi casa cu această mireasmă. 3. Oferă strălucire și sănătate părului Realizaţi un amestec dintr-o cantitate mai mare de suc de lămâie și o cantitate mai mică de apă pe care să îl aplicaţi, apoi, pe păr, în timp ce staţi la soare. Puteţi să citiţi o carte sau doar să faceţi plajă în timp ce soarele vă va usca părul și îi va conferi vitamina D. 4. Curăţă eficient Stoarceţi sucul de lămâie pe diverse suprafeţe ce necesită curăţare, cum ar fi sertarele de frigider, apoi ștergeţi-le cu o cârpă umedă. Puteţi adăuga oţet, pentru o curăţare suplimentară. 5. Se pot utiliza ca și degresant Lămâia este mult mai eficientă în scoaterea petelor de grăsime decât multe alte substanţe ce conţin chimicale toxice. Nu este nevoie de produse chimice concentrate pentru a îndepărta pelicula de grăsime de pe oale și tigăi, folosiţi lămâie! Stoarceţi sucul pe aceste suprafeţe și lăsaţi să acţioneze timp de cinci minute. Apoi, adăugaţi puţin bicarbonat de sodiu, pentru a curăţa mai ușor murdăria. 6. Au rol de conservant natural Lămâia funcţionează ca un conservant natural pentru o mulţime de produse alimentare. 7. Se folosesc ca sosuri pentru salate Uitaţi de sosurile pentru salate, pline de sodiu, zahăr și arome artificiale, închise în ambalaje inutile. Cât de bine e atunci când putem da aromă verdeţurilor noastre cu o simplă stoarcere de lămâie și puţin ulei de măsline! În loc de sosurile grele la stomac, puteţi stoarce o jumătate de lămâie peste spanac. 8. Se pot adăuga în apă Puţină zeamă de lămâie adăugată în apa de băut, îi oferă acesteia un gust plăcut și îi conferă, în același timp, substanţe nutritive valoroase. Lămâile reprezintă o sursă excelentă de calciu și, totodată, furnizează mici cantităţi de fier, cupru, potasiu și vitamine B. 9. Coaja lămâilor oferă o aromă plăcută Radeţi coaja de la o lămâie și adăugaţi-o în aluatul de chec, brioșe, pâine sau în alte alimente, înainte de a le coace, pentru a le oferi o aromă plăcută. |
Autor: Financiarul.ro Sursa: www.financiarul.ro Vineri, 19 Iulie 2013 |
vineri, 6 septembrie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu