vineri, 10 mai 2013

YOUTUBE lansează abonamentele. Ce preţuri vor avea canalele plătite
YOUTUBE lansează abonamentele. Ce preţuri vor avea canalele plătite YOUTUBE, site-ul de conţinut video deţinut de GOOGLE, a lansat proiectul canalelor plătite, pe bază de abonament, care oferă clienţilor, contra cost, conţinut de film și televiziune în regim profesionist, în concurenţă cu servicii precum Netflix.
În faza iniţială, serviciile plătite vor fi disponibile în regim limitat, cu 30 de canale partenere, variind de la "Sesame Street" la "Ultimate Fighting Championship", la un preţ de aproximativ 2,99 dolari pe lună pentru un canal, a anunţat YOUTUBE într-o conferinţă, transmite Bloomberg.
YOUTUBE va găzdui serviciile oferite de distribuitori, model care presupune costuri mai reduse comparativ cu Netflix, care cumpără licenţe de la producătorii de conţinut. Serviciul video al Google va reuși astfel să evite riscurile presupuse de crearea de conţinut, îmbogăţind totodată oferta disponibilă clienţilor.
Primele 30 de canale plătite disponibile pe YouTube fac parte dintr-un program pilot, a declarat în conferinţă Malik Ducard, director în cadrul companiei.
"Acesta este numai începutul", a afirmat el.
Toate cele 30 de canale vor oferi clienţilor o perioadă de probă de 14 zile, iar în unele cazuri abonamentul anual va presupune un discount.
Vânzările generate din abonamente vor fi împărţite între YouTube și titularii canalelor, cărora le va reveni cea mai mare parte din venituri.
Google încearcă să extindă sursele de venituri ale YouTube dincolo de publicitate. Compania oferă deja spre închiriere filme de la Paramount Pictures și Walt Disney, la un preţ de 3,99 dolari.
Creatorii de conţinut care vor opta pentru canale cu abonament pe YouTube vor putea vinde și spaţiu publicitar, a adăugat Malik Ducard, care a comparat modelul cu cel al canalelor de televiziune prin cablu.
Printre partenerii iniţiali se mai numără National Geographic Kids, Jim Henson Family TV și Laugh Factory.
Analiștii băncii Barclays estimează că YouTube va înregistra în acest an venituri de 3,6 miliarde de dolari și are o valoare de piaţă de până la 21,3 miliarde de dolari.
 

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Vineri, 10 Mai 2013

Tot ce ar trebui să ştii despre lipsa de Calciu în organism


Tot ce ar trebui să ştii despre lipsa de Calciu în organism
Cu totii ne intalnim macar o data in viata cu o scadere mai mult sau mai putin grava a calciului in , iar femeile sunt mai predispuse la hipocalcemie decat barbatii.
Calciul este un mineral implicat in foarte multe procese, fiind folosit in toate tesuturile din organism. Calciul sustine oasele, ajuta in anumite procese ale sistemului nervos, este implicat in contractilitatea musculara dar si a inimii, intervine in coagulare, este folosit de sistemul endocrin si asigura functiile multor organe, alaturi de alte elemente esentiale.
CE ESTE “ DE ” SI CUM SE MANIFESTA HIPOCALCEMIA?
Scaderea calciului in organism poate avea mai multe cauze, cele mai numeroase fiind:
- tulburari endocrine;
- lipsa vitaminei D (tarile nordice recomanda populatiei suplimentarea organismului cu calciu si vitamina D);
- alimentatia inadecvata;
- procese tumorale;
- menstruatia;
- pusee hipertensive;
- perioade de stres si suprasolicitare;
- lipsa somnului, oboseala;
- sarcina;
- consumul de alcool, de cafea;
- sindrom de malabsorbtie;
- boli renale si alte afectiuni cronice;
- infectii etc.

LIPSA DE CALCIU (CADEREA DE CALCIU) – SEMNE SI SIMPTOME
Principalele manifestari ale caderii de calciu sunt:
- irascibilitate, nervozitate;
- insomnie;
- spasme musculare, fasciculatii, “carcei”. Aceste manifestari pot sa apara la musculatura degetelor de la picioare sau maini, la nivelul gambei, buzei, obrazului, ochiului etc.
- Pierderi de memorie, scaderea capacitatii de memorare si a atentiei;
- Tremor;

- Ameteala, pana la lesin;
- Senzatie de amorteala care se poate manifesta in special la nivelul membrelor;
- Furnicaturi in degete, palme sau in picioare;
- Fracturi, deformari osoase, stern bombat etc.;
- Spasmofilia;
- tulburari psihice pana la depresie sau chiar halucinatii;
- Cresterea frecventei cardiace;
- Sangerari prelungite, sangerari nazale, inchiderea dificila a ranilor, sangerari gingivale;
- Fragilitate vasculara, manifestata prin spargerea vaselor sub piele, observandu-se mici firicele movalii;
- Fragilitatea unghiilor, acestea se rup usor si se exfoliaza;
- Pielea devine mai aspra si se cojeste;
- Lipsa poftei de mancare;
- Apatie, astenie, oboseala nejustificata;
- Oboseala rapida la eforturi mici;
- Intarzierea cresterii la copii;
- Dereglari menstruale;
- Degradarea si caderea parului;

ANALIZE MEDICALE PENTRU LIPSA DE CALCIU
Calcemia se poate evalua paraclinic prin analize de sange care masoara calciul total si calciul ionic din sange. Este important sa dozati si calciul ionic pentru ca uneori, desi calciul total este in limite normale, totusi cel ionic – “calciul disponibil” – poate fi scazut.
ANALIZE HORMONALE – GLANDA PAROTIDA
Evaluarea glandei parotide, care raspunde de metabolsimul calciului in special prin hormonul numit parathormon, poate influenta puternic echilibrul acestui mineral.
ANALIZE PENTRU OSTEOPOROZA
Osteoporoza este catalogata ca o afectiune agravata de lipsa de calciu. Acest mineral este implicat in mineralizarea osoasa.
FOSFORUL – P
Fosforul este legat de calciu, formeaza fosfatul de calciu implicat in mentinerea integritatii oaselor, a dintilot, fiind implicat si in procesele de crestere. Fosforul se dozeaza in cadrul ionogramei.
VITAMINA D
Dozarea vitaminei D poate aduce informatii despre echilibrul calciului in organism. O scadere a vitaminei D duce implicit la o scadere a absorbtiei calciului in organism (absorbtia acestui mineral este dependenta de vitamina D).
CUM SE TRATEAZA LIPSA DE CALCIU?
Daca lipsa de calciu (hipocalcemia) este datorata unor carente alimentare, atunci suplimentele de calciu cu vitamina D sunt suficiente.
Daca insa lipsa de calciu are alte cauze medicale (boli cronice, infectii, tulburari endocrine etc.), atunci hipocalcemia se va trata in cadrul bolii de baza.
Sursa: Healthy / napocanews

Cinci lucruri care li se par fireşti utilizatorilor de Android, dar pe care posesorii de iPhone nu le pot face

de Adrian Popa Publicat la: 08.05.2013 22:00 Ultima actualizare: 08.05.2013 23:14
Utilizatorii de Android susţin de cele mai multe ori că principalul motiv pentru care au ales acest sistem de operare este că poate fi personalizat foarte uşor. În acest context, vă prezentăm cinci lucruri pe care utilizatorii sistemului de operare dezvoltat de Google le consideră fireşti, însă la care posesorii de iPhone nu au acces - iar aici ne referim la sistemele de operare venite atunci când este cumpărat telefonul, nu la cele modificate (custom ROMs).
Cei de la site-ul MakeUseOf au relizat lista cu cele cinci "fructe" care le sunt interzise utilizatorilor de iOS:
1. Tastaturi

Utilizatorii de Android beneficiază de o ofertă largă de alternative la tastatura originală care vine preinstalată pe telefon. Două exemple notabile sunt SwiftKey şi Swype Keyboard, ambele excelente. Pe un iPhone care nu este "spart" nu poate fi instalată o altă tastatură.
2. Modificări ale ecranului de start

În Android, utilizatorii pot face ecranul de start să arate exact cum doresc ei. Pot adăuga mai multe linii sau coloane în pagini şi widget-uri. Pe iPhone singurul lucru pe care îl pot face utilizatorii pe ecranul de start este să schimbe ordinea iconiţelor.
3. Widget-uri

Android are widgeturi, care oferă conţinut şi acces la aplicaţii într-o formă interactivă şi multimedia. Pe Windows Phone există ceva similar: live tile-urile. iOS nu dispune de nimic asemănător.
4. Lansatoare de aplicaţii

Nu-ţi place lansatorul preinstalat pe telefon, fie că e HTC Sense sau Samsung Touch Wiz? Nicio problemă. Poţi instala altul, precum NOVA Launcher sau ADW Launcher, ambele excelente. Acestea oferă mult mai multe opţiuni de personalizare (teme, noi pachete de iconiţe, mai multe pagini pe ecranul de start ş.a.) şi funcţionalităţi suplimentare. Pe iOS trebuie să foloseşti doar lansatorul simplu din iOS.
5. Imagini de fundal

Pe iPhone, vezi imaginea de fundal în spatele iconiţelor şi pe ecranul de pornire. În Android, poţi folosi imagini diferite pentru ecranul de start şi ecranul de pornire. Mai mult, imaginea de fundal poate fi setată în aşa fel încât să poată fi derulată atunci când utilizatorul trece de pe o pagină de aplicaţii pe alta. Să nu uităm nici de imaginile de fundal live, care reprezintă scene în mişcare, fie că este vorba de un acvariu, valuri sau o supernovă.

 
Inapoi la Yahoo