sâmbătă, 21 iunie 2014

Cinci lucruri pe care le poţi face cu berea trezită

Share
Share
Apă, malţ, hamei... şi multe întrebuinţări.
Oricât de însetat şi lipsit de pretenţii ai fi, berea uitată în pahar, sticlă sau doză nu va fi niciodată o opţiune. În schimb, în loc să o arunci, ai putea să o foloseşti în cu totul alte scopuri.
1. Te poţi spăla pe cap cu ea
Nu, nu în sensul ironic al expresiei, ci la propriu. Berea conţine proteine şi vitamina B, astfel că părul tău va deveni mai rezistent şi va avea un aspect mai... sănătos (ok, de fapt, cuvântul potrivit era “strălucitor”, dar nu am vrut să sune ca o reclamă la balsamuri pentru femei).
2. Foloseşte-o pentru a marina carnea
În primul rând, pentru că aproape orice friptură va fi mai gustoasă dacă o vei lăsa la marinat cu o zi înainte. În al doilea rând, pentru că e mult mai sănătos. Studiile au demonstrat că friptura care a stat la marinat în bere are un conţinut de substanţe cancerigene redus cu până la 53%.
3. Lustruieşte-ţi mobila
Foloseşte aceeaşi cârpă moale cu care îţi cureţi de obicei piesele de mobilier, însă în loc de spray de mobilă încearcă berea pe care ai uitat-o în pahar cu o seară înainte.
4. Scapă de viespi (cel puţin pentru moment)
Dacă vrei să iei masa în curte, şansele ca mâncarea ta să atragă şi altceva în afară de privirile curioase ale vecinilor sunt destul de mari. Ca să distragi atenţia viespilor, oferă-le ca momeală câteva pahare de unică folosinţă în care ai turnat bere şi pe care le-ai aşezat strategic la câţiva metri buni distanţă de masă.
5. Foloseşte-o ca îngrăşământ
Se pare că berea nu îngraşă doar oameni, ci şi pământul. Aşadar, dacă vrei ca petuniile tale să se dezvolte sănătos, toarnă-le puţină bere la rădăcină. Am glumit cu petuniile, ştim că tu eşti un dur. Ne refeream, desigur, la planta ta carnivoră sau, de ce nu, la “tufa” ta de marijuana de pe balcon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu