luni, 23 iunie 2014

Cum poţi evita să fii spionat prin intermediul telefonului

Noua generaţie de telefoane mobile este atât de avansată încât aparatele au funcţiile unui minicomputer. Specialiştii în IT îi avertizează pe utilizatori că pot fi înşelaţi, identitatea lor poate fi furată, iar conturile golite de hackeri.
Foto: Mediafax Foto
Siguranţa noastră poate fi pusă în pericol chiar de noi înşine prin utilizarea în exces a smartphone-urilor. Experţii în IT spun că putem fi monitorizaţi în permanenţă de hackeri, iar fotografiile pe care le punem pe reţelele de socializare îi pot ajuta pe ceilalţi să ne localizeze mai uşor, notează Manager.ro.
Multe gadgeturi caută automat reţelele de tip Wi-Fi atunci când ieşim în oraş, aşa că un hacker poate afla parolele stocate în telefon atunci când telefonul se conectează la o reţea publică de Internet. Specialiştii recomandă mare atenţie, dacă avem activată o astfel de conexiune, deoarece urmările pot fi neplăcute.
În plus, este foarte probabil ca pe dispozitivul pe care îl folosim să fie stocate informaţii personale pe care nu dorim să le dezvăluim, printre care se numără parolele pentru conturi şi căutările pe Internet.
În acest moment, pe piaţă există aplicaţii ce păstrează datele plăţilor făcute, iar din cauza acestora riscul să fim jefuiţi este destul de mare. În plus, dacă obişnuim să verificăm un link pus de prieteni pe Facebook sau Twitter ar trebui să renunţaţi. Experţii spun că putem deveni victime ale "phishing"-ului, adică telefonul va fi accesat fără probleme de un program neautorizat. Multe linkuri pot fi postate chiar şi de viruşi, care au accesat în mod neautorizat contul cuiva. 
Potrivit specialistilor, acest pericol este mai mare în cazul smartphone-ului, mai ales că îl purtăm aproape tot timpul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu