miercuri, 25 iunie 2014

 Lucruri pe care nu știai că le poţi face pe YouTube
Lucruri pe care nu știai că le poţi face pe YouTube Youtube, cu peste 3 miliarde de pagini generate în fiecare zi, este departe de a mai avea nevoie de o introducere. Există, însă, anumite aspecte legate de acest site care nu sunt cunoscute de fiecare dintre noi.
Vă prezentăm în acest video-tutorial câteva dintre serviciile YouTube.com nu foarte vizibile sau cunoscute, sub forma unor tips & tricks care vizează gigantul în materie de redare video & audio. Google este hotărât să facă din YouTube una din opţiunile preferate atunci când vorbim de player audio. Pe lângă schimbările recente care vizează exact acest aspect, ne este pus la dispoziţie și un mod de a descoperi și crea playlisturi într-o secundă, cu ajutorul YouTube.com/disco (https://www.youtube.com/disco).
Pentru cei interesaţi de creare de conţinut și editarea cât mai simplă a video-urilor, avem acces la programe, unelte și informaţii prin intermediul Youtube.com/create (https://www.youtube.com/create)și Youtube.com/editor (https://www.youtube.com/create)În același mod, completând linkul clasic de youtube.com, putem căuta /movies (https://www.youtube.com/movies) sau /shows (https://www.youtube.com/shows) și să găsim o lista de mii de filme online, prezente în întregime direct pe youtube, ori o listă stufoasă de show-uri și emisiuni televizate din întreaga lumea.
În plus, în tutorialul de astăzi, vezi găsi o listă de comenzi care ne pot ușura foarte mult căutările în nesfârșita bază de date de care dispune gigantul site. O simplă virgulă după termenii de căutare, completată de anumiţi termeni specifici, ne poate ajuta să ajungem foarte rapid la video-ul urmărit. Posibilitatea să căutam doar in lista de canale youtube prin intermediul ”, channels”.
• Căutare în funcţie de lungimea unui film, “, long ” sau “,short”.
• Posibilitatea să alegem exact dacă vrem să fie un “, playlist”, film “,movie” sau serial “, show”
• Putem căuta direct după versiunea HD adăugand “, hd” dupa termenii de căutare, ori chiar varianta 3D cu “, 3d”
• Putem, direct din căsuţa de search, să alegem spaţiul temporar în care să se incadreze căutarea cu “,week”, “,month” sau “,year”
• Căutare după titlul exact cu ‘allintitle: “căutare-exacta” ’ și chiar să excludem anumiti termeni populari punând o cratimă înaintea acestora ”-“
Încheiem lista de tips & tricks cu două dintre cele mai interesante aspecte puse la dispoziţie în interiorul Youtube, două joculeţe prezente direct în interfaţa de redare. Primul, clasicul și bine-cunoscutul joc “Snake”, pe care-l vezi putea juca direct peste imaginea video pusă pe pauză, apăsând o combinaţie de taste între săgeată stânga ← sau dreapta → și săgeată sus ↑.
Mai mult de atât, veţi găsi pe orice pagină a unui video de pe youtube, dând click pe spaţial alb și tastând “1980”, un tribut adus jocului “Missile Command” de la Atari.

Autor: Playtech.ro
Sursa: playtech.ro  Miercuri, 25 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu