vineri, 13 iunie 2014

UE va obliga Facebook și Google să respecte reglementările comunitare privind datele personale
UE va obliga Facebook și Google să respecte reglementările comunitare privind datele personale Statele europene au stabilit vineri că firmele online care au sediile în afara Uniunii Europene trebuie să se conformeze reglementărilor comunitare la capitolul protecţiei datelor personale, primele vizate de implementarea măsurilor fiind companiile Google și Facebook.
Acordul statelor UE privind obligarea unor companii precum Google și Facebook să se conformeze reglementărilor europene este primul pas al unei reforme ample de înăsprire a măsurilor privind respectarea drepturilor la viaţă privată, notează agenţia Reuters.
"Toate companiile care operează pe teritoriul european trebuie să aplice reglementările comunitare", a avertizat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, după o reuniune desfășurată în Luxemburg. Poziţia adoptată de reprezentanţii statelor europene este susţinută de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Comisia Europeană și Germania au criticat în termeni duri modul în care autorităţile americane accesează date private, după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională.
Referindu-se la dezvăluirile companiei de telefonie Vodafone privind transmiterea datelor personale în unele ţări, Reding a declarat: "Toate aceste lucruri evidenţiază cât de important este să existe un sistem clar de protejare a datelor personale".
Vineri, Vodafone a dezvăluit existenţa unor conexiuni ale agenţiilor guvernamentale la reţelele companiei de telefonie, care permit interceptarea conversaţiilor în cel puţin șase ţări europene.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Vineri, 6 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu