sâmbătă, 5 iulie 2014

Peste o sută de arestări în întreaga lume, datorită programelor de supraveghere ale NSA
 Peste o sută de arestări în întreaga lume, datorită programelor de supraveghere ale NSA Peste 100 de persoane au fost arestate în ultimii ani, datorită programelor de supraveghere electronică și telefonică în străinătate ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din Statele Unite, a anunţat miercuri, într-un raport, o comisie care a anchetat activitatea NSA, informează Mediafax.
Comisia publică, independentă și consultativă "Privacy and Civil Liberties Oversight Board" (PCLOB), alcătuită din cinci membri, a aprobat oficial miercuri un raport cu privire la programele de supraveghere ale NSA în străinătate, inclusiv PRISM, pentru a le valida legalitatea.
Experţii au ajuns la concluzia că supravegherea comunicaţiilor electronice și telefonice ale cetăţenilor non-americani în străinătate, în conformitate cu articolul 702 al legii privind spionajul, a fost unul dintre cele mai eficiente instrumente ale serviciilor americane de informaţii în lupta contra terorismului.
Potrivit acestei analize a operaţiunilor NSA, în aproximativ 30 de cazuri, informaţiile obţinute datorită acestor programe "au fost catalizatorul iniţial care a permis identificarea unor teroriști necunoscuţi anterior și/sau a unor planuri de atentate".
În alte aproximativ 20 de cazuri, supravegherea a contribuit la o anchetă antiteroristă aflată în desfășurare.
"Potrivit unui bilanţ aproximativ, pot fi identificate peste 100 de arestări pentru fapte legate de terorism", informează raportul.
Potrivit comisiei PCLOB, "15 dintre cazurile examinate implică o legătură cu Statele Unite, în timp ce aproximativ 40 vizează exclusiv agenţi sau planuri în alte ţări".

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Joi, 3 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu