sâmbătă, 5 iulie 2014

 Peste 57% dintre firmele romanesti risca furturi masive de date
Peste 57% dintre firmele romanesti risca furturi masive de date Un studiu efectuat recent arata ca peste jumatate dintre IMM-urile din Romania utilizeaza pe calculatoarele lor Windows XP, ceea ce le face extrem de vulnerabile fata de hackeri, care le pot fura toate datele de maxima importanta.
Companiile romanesti care utlizeaza Windows XP sunt tinta a milioane de atacuri informatice pe luna
Peste 57% dintre computerele utilizate in companiile mici si mijlocii din Romania, echipate cu Windows XP, sunt expuse unor riscuri majore de securitate. Un studiu realizat de Bitdefender a aratat ca IMM-urile sunt tinta a milioane de atacuri in fiecare luna, iar hackerii incearca sa fure date confidentiale, profitand de vulnerabilitatile sistemelor. Studiul a fost  realizat pe baza unei cercetari efectuate la 5.000 de de companii din retail, sanatate, educatie si sisteme industriale din Romania, SUA, Marea Britanie, Australia, Germania, Spania si Brazilia. Ponderea medie de utilizare a Windows XP in companii la nivel global este de 18%, mult mai mica decat in Romania.
Schimbarea sistemului, absolut necesara
Aceasta vulnerabilitate a aparut dupa 8 aprilie 2014, cand Microsoft a intrerupt asistenta tehnica pentru sistemul de operare Windows XP. Practic, utilizatorii acestui sistem nu mai primesc actualizari de securitate, optiuni gratuite sau platite de asistenta ori actualizari online ale continutului tehnic. In consecinta, companiile care continua sa ruleze Windows XP  pot cadea mai usor victime atacurilor cibernetice. „La cateva saptamani dupa anuntul de finalizare a asistentei tehnice de la Microsoft, o noua vulnerabilitate de tip zero-day, care tinea de Internet Explorer, s-a transformat intr-o amenintare permanenta pentru utilizatorii XP. Asadar, migrarea de la sistemul XP catre unul mai sigur este absolut necesara’”, a precizat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Autor: eNational.ro
Sursa: www.enational.ro  Vineri, 4 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu