sâmbătă, 5 iulie 2014

Google a primit într-o lună 70.000 de cereri de ștergere de linkuri
Google a primit într-o lună 70.000 de cereri de ștergere de linkuri Google, gigantul american al internetului, a indicat joi că a primit 70.000 de cereri de ștergere de linkuri privind internauţi europeni de la 30 mai, dată la care motorul de căutare a început să aplice 'dreptul de a fi uitat', așa cum a dispus Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), relatează AFP, potrivit AGERPRES.
Gigantul american a pus la dispoziţie online la 30 mai un formular accesibil europenilor pentru a cere ștergerea rezultatelor căutării, conformându-se astfel deciziei justiţiei europene, care a stabilit că internauţii au dreptul să ceară eliminarea linkurilor spre pagini conţinând informaţii personale depășite sau inexacte.
Cu un vârf în prima zi, când Google a primit peste 12.000 de solicitări, numărul cererilor "s-a stabilizat în prezent la o medie de aproximativ 1.000 pe zi în Europa" și "a depășit 70.000 de cereri în total între 29 mai și 30 iunie 2014", a precizat motorul de căutare.
Cele mai reprezentate ţări sunt Franţa, cu peste 14.000 de cereri, Germania (peste 12.600), Marea Britanie (aproape 8.500), Spania (peste 6.100) și Italia (aproape 6.000).
În total, solicitările au vizat retragerea a 267.550 de linkuri, potrivit Google, care explică faptul că fiecare dintre ele "trebuie tratată individual".
Google a indicat că nu va șterge toate aceste linkuri, ci va "aborda fiecare cerere și va lua deciziile în funcţie de pertinenţa fiecăreia".
Măsura luată de Google a apărut în contextul îngrijorărilor sporite ale utilizatorilor privind controlul asupra reputaţiei lor online și într-un moment în care autorităţile europene de protecţie a datelor au indicat că negociază 'un pact de conformitate' cu Google pentru a determina gigantul american să-i informeze mai bine pe internauţi privind utilizarea datelor lor personale.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Vineri, 4 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu