sâmbătă, 5 iulie 2014

Telefonul tau ar putea sa le spuna tuturor unde te afli. Cum opresti asta
 Telefonul tau ar putea sa le spuna tuturor unde te afli. Cum opresti asta  
 Daca ai un smartphone produs in ultimii 3 ani, atunci e foarte posibil sa te dea de gol.
Daca ai un telefon Android relativ nou, e posibil sa ai problema asta. Atunci cand ecranul telefonului este oprit si telefonul nu e conectat la o retea Wi-Fi, e un risc destul de ridicat ca el sa transmita istoria locatiilor tale tuturor celor care se afla la o distanta apropiata de tine.
Practic, telefonul tau va da mai departe locurile din care ai intrat pe Wi-Fi, ca de exemplu, casa ta, locul de munca, o cafenea si asa mai departe. Cu alte cuvinte, dispozitivele cu Wi-Fi care nu sunt conectate la o retea pot trimite informatii care sa contina numele retelelor anterioare la care s-au conectat in trecut, in ideea de a grabi procesul de conectare.
Cei de la eef, care au scris o postare despre asta, au vrut sa testeze mai multe telefoane, pentru a vedea care sunt vulnerabile si care nu. Printre modelele cu probleme sunt: HTC One, Nexus 4, Nexus 5 si Motorola Droid 4.
Acest comportament, numit Preferred Network Offload a fost introdus in Android 3.1 Honeycomb.
Pentru cele mai multe dintre dispozitive, riscul poate fi eliminat. Trebuie sa mergi la setarile "Advanced Wi-Fi" si sa pui la "Keep Wi-Fi on during sleep" optiunea "Never". Dezavantajul este ca manevra aceasta iti va creste usor consumul de date si iti va scadea usor autonomia telefonului.
 


Autor: Yoda.ro
Sursa: www.yoda.ro  Sambata, 5 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu