sâmbătă, 2 august 2014

 Drepturi online de baza. In cat timp puteti renunta la un produs si cand puteti apela la Protectia Consumatorilor
Drepturi online de baza. In cat timp puteti renunta la un produs si cand puteti apela la Protectia Consumatorilor
Sa spunem ca vrei sa-ti cumperi de pe net o pereche de pantofi. Ai gasit un magazin online de la care au mai comandat colegii de la birou si totul a mers ca pe roate.
Faci comanda, astepti coletul, il deschizi si constati sunt cu o marime mai mici. Sau nu seamana deloc cu poza de pe site
Multi nu stiu ca atunci cand cumpara online au chiar mai multe drepturi decat cei care fac shopping prin magazinele obisnuite, de pe strada. Au mai multe drepturi, pentru ca nu pot atinge produsele, nu le pot verifica inainte sa le cumpere. Si cand spunem drepturi suplimentare, nu ne referim doar la pantofi si la haine, ci si la alte produse pe care le gasim pe net.
La cumparaturile online, ai dreptul sa te razgandesti in 10 zile lucratoare din momentul livrarii, caz in care iti primesti toti banii inapoi, mai putin cei pe care ii platesti la firma de coletarie pentru returnare. Nu trebuie sa explici de ce nu-ti mai place obiectul si nici nu ti se pot cere penalitati daca l-ai returnat asa cum l-ai primit.
Daca produsul vine cu defecte, firma de la care il cumperi e obligata sa ti-l repare sau sa ti-l schimbe. Ca o masura de precautie, nu trimite niciodata bani comerciantului, chiar daca el cere. Si tot pentru siguranta, salveaza o copie a comenzii si confirmarea ei si fii atent la costurile suplimentare. Daca ai cumparat platind online cu cardul si produsul are o problema, chiar daca magazinul nu vrea sa iti returneze banii, poti apela la banca. Daca dreptatea e de partea ta, iti vei primi banii inapoi, indiferent ce parere are magazinul.
Cumparaturile facute pe Internet au un mare avantaj: poti studia mult mai usor preturile la un magazin sau la altul, ca sa alegi oferta cea mai buna pentru tine. Nu intra insa in mirajul magazinelor dubioase, doar de dragul ofertelor fantastice, pentru ca s-ar putea sa regreti. Cumpara doar din surse de incredere.
Dupa cateva experiente de cumparaturi online vei vedea ca e simplu, comod si sigur si e posibil sa nu-ti mai doresti sa treci atat de des prin magazinele clasice. In loc sa pierzi ore intregi pe drum, alergand de la un magazin la altul, poti sta la birou, in fata laptopului, si rezolva problema intr-un timp mult mai scurt. Iar daca se intampla cumva sa ai probleme, Protectia Consumatorilor are si site, iar pedepsele pentru comerciantii online sunt la fel de mari.
La final, un sfat din experienta. Dupa ce vi se livreaza gadgetul cumparat de pe Internet, nu il mai cautati prin magazinele online si nu-i mai verificati pretul. Nu v-a pacalit nimeni, pur si simplu gadgeturile se ieftinesc in timp si mai mult va faceti sange rau.

Autor: Stirile protv.ro
Sursa: stirileprotv.ro  Marti, 29 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu