duminică, 14 decembrie 2014

 Ceasul inteligent care previne accidentul vascular cerebral
Ceasul inteligent care previne accidentul vascular cerebral
Oamenii de stiinta din SUA au creat un ceas inteligent care poate analiza nivelul stresului purtatorului si factorii ce duc la accidentul vascular cerebral.

Deocamdata, Embrace este doar in faza de proiect, fiind propus pe platforma Indiegogo. Conform Digital Trends, echipa condusa de Rosalind W. Picard, de la celebrul institut american MIT, lucreaza in continuare la gadgetul ce ofera numeroase optiuni utile pentru monitorizarea sanatatii oamenilor.
Proiectul a fost demarat in anul 2007, numele initial al dispozitivului fiind iCalm. Scopul lui era de a masura nivelul stresului unei persoane, insa cei implicati in cercetare au observat ca acesta are si capaciattea de a prezice un accident vascular cerebral.
De atunci, cercetatorii lucreaza la imbunatatirea senzorilor ce il echipeaza. Ceasul inteligent creat la MIT se poate dovedi util si pentru pacientii care deja au suferit un accident vascular cerebral si au nevoie de monitorizare constanta.
In proiect este implicata si compania Pearl Studios, cea care a creat gadgeturile din gama Misfit Shine, folosite de persoanele care fac sport. Embrace poate analiza activitatea electrodermica a purtatorului prin intermediul transpiratiei lui.
El are si capacitatea de a monitoriza activitatea creierului si temperatura corpului. Pretul noului produs se ridica la circa 150 de euro, fondurile necesare fiind deja stranse.

Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Marti, 2 Decembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu