miercuri, 18 februarie 2015

La ce pericole te expui când îţi împrumuţi telefonul altcuiva și cum să le eviţi
La ce pericole te expui când îţi împrumuţi telefonul altcuiva și cum să le eviţi  În momentul în care îţi împrumuţi dispozitivul, odată cu el îţi oferi mai departe toate datele confidenţiale din acesta. Conform unui studiu recent, 33% din utilizatori nu iau măsuri de protejare a datelor.
Utilizatorii care nu își protejeză datele nu consideră că utilizarea dispozitivelor personale de către mai multe persoane este riscantă, deși posibilitatea de a pierde datele stocate crește semnificativ odată cu numărul de utilizatori care folosesc același dispozitiv, scrie playtech.ro. Aproximativ unul din trei utilizatori, din Europa, au afirmat că obișnuiesc să utilizeze același dispozitiv cu o altă persoană. Mai mult, 29% din ei împrumută dispozitivele adulţilor cu care locuiesc, 4% le împrumută copiilor, în timp ce 1% le împrumută colegilor sau cunoștinţelor.
Este vorba despre dispozitive precum telefonul mobil și tableta, cele mai utilizate. Acestea sunt, totodată, dispozitivele care pot stoca date importante, precum informaţii de logare și parole. Lipsa unei protecţii eficiente a dispozitivelor este extrem de periculoasă. Nimeni nu poate fi sigur că ceilalţi utilizatori sunt conștienţi de riscurile ameninţărilor cibernetice. Un utilizator neexperimentat poate deveni victima înșelătoriilor infractorilor cibernetici sau poate să descarce un fișier executabil periculos.
Doar 38% din utilizatorii din Europa fac backup datelor importante înainte de a împrumuta dispozitivul, 33% din aceștia își protejează informaţiile cu parolă, iar 20% încearcă să nu stocheze informaţii importante, informează Kaspersky printr-un comunicat de presă remis „Playtech". „Utilizatorii trebuie să facă mereu backup pentru fișierele importante, să șteargă informaţiile confidenţiale, pentru a evita ca acestea să ajungă pe mâini străine, să dezactiveze completarea automată a datelor de logare în conturi, să controleze drepturile de acces pe dispozitive și, cel mai important, să adopte măsuri de protecţie eficiente împotriva ameninţărilor cibernetice", a explicat Peter Aleshkin, Consumer Marketing Group Manager for Emerging Markets pentru Kaspersky Lab. Mai multe detalii pe playtech.ro.

Autor: Romaniatv.net
Sursa: playtech.ro  Vineri, 30 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu