miercuri, 18 februarie 2015

Cum să afli locul ideal unde să pui un router de internet în casa ta
Cum să afli locul ideal unde să pui un router de internet în casa ta Un doctorand în fizică din Statele Unite a vrut să afle unde să pună routerul pentru un semnal mai bun la internet. Jason Cole a realizat o serie de calcule complexe și a ajuns la o concluzie logică.
Potrivit „The Daily Dot“, Jason Cole era îngrijorat de optimizarea semnalului de WiFi din apartamentul său și a cartografiat camerele, oferind valori de reflexie pereţilor și apoi făcând câteva ecuaţii Helmholtz pentru a face harta undelor electromagnetice pe care le emite routerul și care ajung la dispozitivele noastre.
De exemplu, în această hartă de mai jos Cole arată cum se mișcă undele prin casa sa și care ar fi locul ideal pentru a pune routerul, în așa fel încât semnalul să ajungă peste tot. În casa lui Cole și, probabil, în orice casă routerul trebuie să stea în centru, între toate camerele.
Cu toate acestea, după ce a studiat mai bine problema, Cole a realizat că unii pereţi absorb mai mult semnalul și alţii nu
Poate vi se pare că totul este teoretic, dar Cole a realizat și o aplicaţie care poate fi cumpărată cu 3,5 lei, care promite să ne spună locul ideal unde să ne montăm sursa de internet, pentru ca toate dispozitivele noastre să aibă semnal, indiferent unde suntem în casă. Și, în definitiv, vă spunem noi un sfat: dacă aveţi o casă mai mare, nu vă cumpăraţi un router slab. 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Marti, 6 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu