miercuri, 2 septembrie 2015

9 utilizari ale lavandei
9 utilizari ale lavandei Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Tu stiai de ele?
1. Indeparteaza tantarii
Adauga 10-12 picaturi de ulei de lavanda in 250 ml de apa. Pune lichidul intr-un pulverizator si spreiaza.
2. Parfum
Pune o picatura de ulei de lavanda in spatele fiecarei urechi, la incheieturi si la baza gatului. Vei avea toata ziua un miros special, placut si discret.
 
3. Baie
Pune cateva picaturi de ulei de lavanda in cada cu apa calda. Intra in apa si relaxeaza-te. Poti pune picaturile sub jetul de apa pentru a imprastia rapid mirosul placut.
4. Rufe “fresh”
Pune cateva picaturi de ulei de lavanda pe un prosop pe care urmeaza sa-l speli. Hainele din cuva masinii de spalat vor “imprumuta” mirosul special de lavanda.

5. Dureri musculare
Adauga cateva picaturi de ulei de lavanda in crema cu care te dai pentru a scapa de durerile musculare. Levantica are proprietati antiinflamatorii.
 
6. Deodorant
Iti poti face un antipersirant natural din bicarbonat de sodiu in care ai pus ulei de lavanda.
7. Aranjamente florale
Florile de lavanda sunt foarte frumoase. Poti tine in casa buchetele care vor da un plus de culoare casei tale, dar si un miros ambiental placut.
 
8. Aromaterapie
Usuca flori de lavanda si pune-le in boluri sau cosulete peste tot in casa. Din cand in cand, intoarce-le de pe o parte pe alta pentru a avea in incapare un miros placut. De asemenea, mai poti pune levantica in haine, in sertarul cu sosete sau lenjerie intima. Poti turna cateva picaturi de ulei de lavanda pe perna pentru a dormi mai bine.
 9. Ceai si ciocolata
Levantica a inceput sa fie folosita pentru ceaiuri, ciocolata, prajituri, bomboane mentolate si multe altele.

Autor: Sfatul parintilor
Sursa: sfatulparintilor.ro  Luni, 17 August 201

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu