miercuri, 2 septembrie 2015

Ai casa curata folosind condimente
Ai casa curata folosind condimente Poate ai mai auzit de soluţii de curăţat cu bicarbonat , lămâie sau pastă de dinţi. Ce-ai spune, însă, de curăţatul cu ajutorul unor alimente cu care de obicei îţi condimentezi mâncărurile? De curând am descoperit că vasele din cupru se curăţă foarte bine cu ketchp. Mai jos, găseşti şi alte idei cu care îţi poţi ţine casa curată.
Frecate cu sos iute, vasele de cupru lucesc

Tot ce ai de făcut este să pui ketchup sau orice alt sos iute pe o cârpă moale şi să cureţi astfel oalele din cupru sau din alamă. Apoi, laşi ketcup-ul să acţioneze câteva minute. Aciditatea lui îndepărtează petele, lăsându-le strălucitoare după ce le clăteşti cu apă călduţă.

Cu maioneză poţi curăţa mobila

Sigur nu te-ai fi gândit că maioneza are puterea de a scoate petele de pe mobilă. Totuşi, n-ar fi rău s-o pui la încercare atunci când copiii s-au lăsat duşi de val în timp ce colorau şi au murdărit biroul. Ia un disc demachiant, aplică pe el puţină maioneză, apoi freacă urmele de creion de pe mobilerul din lemn. Pe urmă, aşteaptă cinci minute, pentru ca la final să ştergi cu o cârpă umedă.

Sarea scoate petele de vin

Oricât de bună ai fi pe post de gazdă, tot îţi sare ţadăra dacă cineva varsă vin pe covor. Cum o să mai scoţi pata aceea acum? Simplu! Ia imediat solniţa cu sare şi presară un strat peste pată. Vei vedea cum sarea absoarbe vinul. După ce se usucă, ştergecu grijă covorul cu o cârpă moale, curată. Se spune că sarea afectează calitatea covorului, dar este cel mai mic neajuns când este vorba despre o pată de vin.

Soluţia de usturoi înlătură dăunătorii plantelor

Plantele tale sunt atacate de dăunători? Pulverizarea unei soluţii de usturoi pe frunzele lor este o metodă naturală şi eficientă de a le reda sănătatea şi de a ţine la distanţă dăunătorii. Soluţia se face foarte uşor. Fierbi apă, după care tai câţiva căţei de usturoi, iar după ce amestecul se răceşte, îl strecori şi-l pulverizezi pe plantele atacate.

Scorţişoara şi cuişoarele împrospătează aerul

Mirosurile neplăcute din casă pot fi eliminate cât ai zice… scorţişoară sau cuişoare. Pentru asta trebuie să fierbi apă într-un vas şi să presari în apa fiartă câte puţin din aceste două condimente. Miresmele lor vor face să dispară pe dată toate mirosurile şi vor împrospăta aerul. Tot cu scorţişoară mai poţi scăpa şi de furnici, presărând un strat consistent în locurile pe unde pătrund în casă.


Sursa: Click pentru femei  30 Septembrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu