vineri, 9 octombrie 2015

Care sunt plantele care te ajută să păstrezi aerul curat în casă
Care sunt plantele care te ajută să păstrezi aerul curat în casă Poţi avea aerul mereu proaspăt în casă cu ajutorul plantelor și condimentelor. O casă bine aerisită te ajută nu numai să te relaxezi, ci să-ţi menţii și sănătatea.

Ficusul absoarbe substanţele nocive

Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adevărate filtre de aer.  Printre acestea, se numără arborele de cauciuc, aloe vera, azaleea, cactusul, planta păianjen și ficusul împletit.
Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie și fum de ţigară. Cât despre planta păianjen, absoarbe în câteva zile 90% din substanţele nocive din fumul de ţigară.
Scorţișoara alungă mirosurile grele
Un aliat de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din dormitor, din bucătărie sau din camera de zi este scorţișoara. Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă. În câteva minute, mireasma se va răspândi rapid în încăpere, reîmprospătând aerul.
Tot în aceeași apă mai poţi presăra și câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată, un buchet de flori de levănţică sau de busuioc, presărate într-un colţ al camerei, vor face minuni, căci absorb mirosul de tutun.
Știai că...
... un vas cu bicarbonat de sodiu poţi pune și în baie, unde, de multe ori, se întâmplă să nu existe aerisire directă, ceea ce favorizează apariţia mirosului de mucegai.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 25 Septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu