vineri, 9 octombrie 2015

Cum ţii moliile departe de hainele tale
Cum ţii moliile departe de hainele tale Scapă de naftalină din șifonier! Îţi afectează sănătatea, iar mirosul ei este greu de suportat. Iată cum îţi poţi ferii hainele de molii peste iarnă, fără să mai folosești chimicale toxice.
Naftalina îţi pune în pericol sănătatea, iar studiile recente au demonstrat că poate favoriza apariţia cancerului, dacă este inhalată pe perioadă mai lungă de timp. Totodată, cercetătorii americani au descoperit că vaporia de naftalină în concetraţie ridicată distrug globulele roșii din sânge. Oricât ar fi de eficientă împotriva moliilor, este un pericol mult prea mare pentru sănătatea ta și a copiilor. Ar fi bine să înlocuiești naftalina cu diverse alte soluţii sau metode inofensive și simple pentru a ţine moliile la distanţă.
Spală bine hainele!
Petele de mâncare și de transpiraţie de pe haine atrag moliile în șifonier. Dacă ai probleme cu aceste dăunătoare, spală frecvent hainele și nu le depozita în dulapuri dacă sunt pătate. Pentru a distruge ouăle și larvele moliilor, este indicat să speli hainele la o temperatură ridicată, de 70°C.
Folosește pungi care se pot sigila
Depozitează puloverele sau pantalonii din lână în pungi sau huse din plastic pe care le poţi sigila, astfel încât să nu se strecoare înăuntru nicio molie. Această metodă previne totodată umiditatea și apariţia mucegaiului. Sunt indicaţi și sacii care pot fi vidaţi, astfel încât hainele vor ocupa mai puţin loc în dulapuri și vor fi ferrite de insectele dăunătoare.
Plante și uleiuri aromatice
Plantele parfumate precum levănţica sau scoarţa de cedru vor ţine moliile la distanţă, dar trebuie să le înlocuiești la câteva săptămâni, pentru că își pierd eficienţa în timp scurt.

Autor: Libertatea pentru femei
Sursa: www.libertateapentrufemei.ro  Vineri, 9 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu