vineri, 9 octombrie 2015

 Viruși depistaţi în anumite jocuri din Google Play
Viruși depistaţi în anumite jocuri din Google Play Un virus sofisticat capabil să treacă de codurile de securitate CAPTCHA (imagini folosite pentru a diferenţia oamenii de servicii automate) a fost identificat în șapte aplicaţii din magazinul Google Play, urmărind să aboneze prin SMS, la servicii premium, mii de utilizatori ai jocurilor.
Potrivit specialiștilor în securitate ai Bitdefender, virusul Android.Trojan.MKero a apărut iniţial la sfârșitul anului 2014, însă a fost distribuit exclusiv prin magazinele de aplicaţii neoficiale și pe reţelele de socializare populare în Europa de Est.
Bitdefender a demarat o investigaţie proprie legată de comportamentului virusului și a aflat că versiunile recente au încetat să utilizeze forme ușor de depistat și acţionează folosind metode sofisticate de criptare a codului periculos.
Virusul Android.Trojan.MKero.A a fost identificat recent în premieră în magazinul oficial Google Play, dovadă că hackerii au reușit să dezvolte noi moduri de a-l împacheta pentru ca aplicaţiile infectate să nu fie depistate de filtrul de analiză automată Google Bouncer. Compania Google a fost notificată de existenţa aplicaţiilor infectate din magazinul Play.
Complexitatea virusului constă în abilitatea de a putea completa codurile de autentificare CAPTCHA prin redirecţionarea cererilor către serviciul de transformare a imaginilor în text Antigate.com. Serviciul trimite codul de securitate înapoi către virus, iar acesta reușește să se autentifice și să contracteze prin SMS servicii premium în numele utilizatorului, fără ca acesta să fie informat.
Două dintre aplicaţiile din Google Play care răspândesc virusul de tip Trojan au fost instalate de peste 100.000 de utilizatori. Investigaţia Bitdefender arată că aplicaţiile se aflau de mult timp în Google Play și au fost constant actualizate.
Cel puţin un dezvoltator, care operează sub numele “Like Gaming”, a furnizat mai mult de una dintre aplicaţiile infectate, însă nu a folosit virusul Trojan în toate versiunile dezvoltate.
Detectarea și înlăturarea virusului se fac cu mare dificultate având în vedere abilitatea de a opera silenţios pe telefonul cu sistem Android al victimei. Specialiștii în securitate ai Bitdefender le recomandă utilizatorilor să își instaleze o soluţie de securitate destinată terminalului mobil pentru a găsi aplicaţiile infectate și a le împiedica să producă pierderi bănești sau ale datelor personale.

Autor: Capital.ro
Sursa: www.capital.ro  Marti, 8 Septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu