luni, 21 decembrie 2015

6 plante pe care sa le ai in dormitor ca sa fii sanatos
6 plante pe care sa le ai in dormitor ca sa fii sanatos Aerul de slaba calitate din interiorul casei prezinta o multime de riscuri pentru sanatate. Astm, alergii, inflamatii si chiar cancer, toate acestea pot fi cauzate de aerul din casa. Aparatele de purificat aerul pot costa o gramada de bani, insa, daca esti in cautarea unor optiuni naturale, mai putin scumpe, iata sase plante din interior care te pot ajuta.
Iasomie
Iasomia este, de obicei, o plata de exterior (intr-un loc cu clima calda) insa este potrivita si pentru interior, daca are suficienta lumina naturala. Mirosul sau poate imbunatati calitatea somnului si a starii de alerta.

Levantica
Nu doar ca miroase foarte bine, insa poate reduce anxietatea si stresul, incetineste ritmul cardiac, imbunatateste somnul si poate reduce si plansul bebelusului.

Rozmarin
Rozmarinul este o planta care poate imbunatati memoria chiar si cu 75%, sustine un studiu. Efectul vine din frecarea ei in mana si apoi inhalarea mirosului. Nu doar ca te face mai atent, insa miroase si foarte bine si imbunatateste calitatea aerului.

Aloe vera
Este extraordinara cand este vorba despre imbunatatirea calitatii aerului. Se afla in topul listei realizate de NASA cu privire la plantele care genereaza si imbunatatesc aerul. Si mai mult oxigen in camera te ajuta sa adormi repede si sa ai un somn de calitate.

Iedera englezeasca
Este o planta care se dezvolta foarte bine in dormitor ceea ce inseamna un mare plus pentru tine in cazul in care ai probleme noaptea cu respiratia sau te confrunti cu astm. Studiile au aratat ca o iedera englezeasca in crestere reduce cu pana la 94% particulele de mucegai din aer ceea ce inseamna reducerea alergiilor si a iritatiei la plamani.

Limba soacrei
Aceasta este o planta imposibil de distrus. Unele studii au demonstrat ca daca ai in interior limba soacrei, aceasta previne iritarea ochilor, problemele respiratorii, durerile de cap si te poate face mai energic.


Autor: Sfatul parintilor
Sursa: sfatulparintilor.ro  Miercuri, 16 Decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu