marți, 22 februarie 2011

Află cele mai interesante secrete din timpul somnului: Puterea viselor

Află cele mai interesante secrete din timpul somnului: Puterea viselor
Află cele mai interesante secrete din timpul somnului: Puterea
 viselor Există vise frumoase, coșmaruri, somn adânc, vise în alb și negru, vise care ne dau premoniţii, dar există și vise vindecătoare. Tot ce trebuie să faci ca să-ţi vindeci sufletul, mintea și trupul este să închizi ochii și să te relaxezi. Totul este posibil atunci când creierul nostru dă frâu liber poveștilor din realitate, combinându-le cu acelea fantastice, ca pe un puzzle.
Visele ne-au fascinat întotdeauna și, de mult, erau interpretate ca vești de la Dumnezeu. Astăzi, ele au și o tentă mistică, atunci când avem trăiri imaginare care iau forma unei premoniţii, dar de multe ori, visele conţin anumite informaţii venite doar din subconștientul nostru. De aceea, specialiștii în neurologie, încearcă să afle ce se întâmplă cu exactitate atunci când dormim și să descopere, cu metode de înaltă tehnologie, cum ne putem menaja sănătatea spirituală și cea trupească, doar cu ajutorul visării. Iată una dintre noile descoperiri ale savanţilor, sub forma unui sfat preţios: gândește, trăiește, simte! Toate acestea merg mai departe în vis. Subconștientul nostru nu doarme niciodată. Așadar, visăm în fiecare noapte chiar dacă a doua zi dimineaţă nu ne mai amintim absolut nimic. În cele din urmă, nici măcar parapsihologii, specialiști în vise, nu știu exact de ce există acest cinema în capul nostru.

Fiecare vis are mesajul lui

Este cert că visele nu se pot interpreta la grămadă. Chiar dacă mulţi dintre oameni visează asemănător, fiecare descrie povestea lui individuală, fiind dependent de energia și experienţa proprie. Un căţel apărut în vis poate însemna cu totul altceva pentru o persoană care este iubitoare de animale și are în grijă un astfel de patruped, decât simbolistica acestui animal în visul unui om căruia îi este extrem de frică de câini.

Cine dorește să își înţeleagă semnificaţia viselor sale trebuie să se întrebe:
Cum s-a petrecut întreaga acţiune din vis?
Ce fel de sentiment simţeam în vis?
Ce fel de sentimente îmi provoacă amintirea visului acum?
Are legătură cu amintirile și trăirile mele din viaţa de zi cu zi?
Răspunsurile îi pot ajuta în special pe cei care au anumite temeri. Visele pot scoate la iveală ce este în subconștientul nostru, iar noi să devenim conștienţi de aceste lucruri și să încercăm să lucrăm cu noi înșine, până ajungem la un rezultat pozitiv. Prin vis putem descoperi chiar și faptul că avem o suferinţă fizică. Unii oameni visează că cineva îi mângâie pe burtă, ori că le curge sânge pe nas. Sunt foarte diversificate aceste mesaje venite din interior, menite să ne tragă un semnal de alarmă. Parapsihologii spun că în vis ne sunt arătate și căile prin care putem scăpa de aceste probleme. Un exemplu: dacă visezi deseori că mergi cocoșat printr-o pădure, poţi scăpa de boală prin tratamente naturiste și relaxare.
De ce sunt atât de importante mesajele din timpul nopţii?
Ne ajută să ne rezolvăm problemele
Creierul nostru își găsește de lucru, în somn, cu anumite informaţii captate în viaţa de peste zi, cărora nu le dăm importanţă sau nu vrem să le memorăm. De exemplu, chimistul Fridrich August Kekule a descoperit cum se compune molecula de benzol după ce a visat un șarpe. Tot el a susţinut că visul l-a ajutat în proporţie de 80% să facă descoperirea în formula sa.
Creierul învaţă în somn
Tot ce ţi se predă la școală pe parcursul zilei este stocat în memorie pe timpul nopţii, prin visare. Informaţiile noi sunt repartizate în memorie cu o "etichetă" pe care scrie "important de reţinut"! De aceea, informaţiile proaspete sunt mai ușor de amintit pe moment decât cele care au fost stocate mai demult și au fost clasate la "mai puţin important". Informaţiile pe care le primim, dar care nu ne aduc niciun folos sau cele care le știam deja sunt șterse imediat.
Sufletul nostru se eliberează de presiune
Sentimente pe care le trăim, dar nu vrem neapărat să ni le însușim, ne pot apăsa sufletul atunci când visăm, iar acesta este un semnal al subconștientului cum că trebuie să ne asumăm starea reală și, apoi, să o schimbăm. În vise, de multe ori vedem îmbunătăţiri ale calităţii vieţii noastre. Când sufletul este încărcat și sub presiune, visele devin un fel de ventil, special pentru depresurizarea inimii încărcate. Atunci când visul este clar, iar imaginile pot fi amintite în detaliu, acesta este un semn că suntem la limită, este un semnal de alarmă că sentimentele renegate vor pune stăpânire pe minte în scurt timp, iar visul nu face decât să mai amelioreze starea pentru scurt timp. Dacă ai astfel de trăiri în somn, identifică-le cu problemele reale din viaţa ta și ia măsuri spre rezolvarea acestora.
Dăm naștere anumitor ideei, devenim creativi
Lucrul acesta a fost bănuit de mult de către oamenii de știinţă. Un studiu german, la care au participat 1.100 de persoane, a arătat că noi, în somn, dăm naștere anumitor idei. În vis dispar graniţele pe care le avem în viaţa de zi cu zi și, atunci, dăm frâu liber creativităţii. Creierul nostru face asocieri îndrăzneţe, fără a se folosi de logică, astfel încât ideile nu ne-ar fi venit niciodată în realitate.
Învăţăm cum să rezolvăm probleme
Unii sportivi se folosesc de acest truc. De exemplu, atunci când un atlet trebuie să facă o săritură dificilă, el se gândește intens la ea înainte de culcare. Astfel, se regăsește în vis în circumstanţele date și exersează săritura la modul imaginar. Cu exerciţiu în acest tip de visare poţi conștientiza faptul că te afli în stare de visare și că poţi face ce dorești, fără să te pui în pericol. În acest scop, repetă înainte de culcare în gând: "știu că voi visa și că orice se va întâmpla în vis, eu voi deţine controlul".
Folosiţi-vă de vise, uite cum funcţionează!
Acestea sunt sfaturile experţilor în medicină, psihologie și parapsihologie pentru ca noi să putem înţelege mai bine mesajele și trăirile din vise:
- Dacă vrei să ai un somn liniștitor și odihnitor, nu mânca după ora 19.00, iar ultima masă trebuie să fie cât mai ușoară. O indigestie îţi poate tulbura liniștea pe parcursul nopţii.
- Temperatura din cameră joacă și ea un rol important. Dacă e prea cald sau prea frig în dormitor, creierul tău se va concentra pe menţinerea temperaturii corpului constantă, iar visele nu vor apărea, dar dacă o fac, vor fi coșmaruri menite să te trezească pentru a rezolva situaţia.
- Înainte de a adormi, ambiţionează-te în gând să-ţi aduci aminte a doua zi visul. Dacă știi ce se petrece în subconșteintul tău, vei știi și ce probleme te așteaptă.
- Pune-ţi un caiet lângă pat și dimineaţa, imediat după ce te trezești, notează-ţi visul. Nu te uita în lumină, deoarece ea are abilitatea de a-ţi trezi creierul de tot și de a te face să uiţi imediat ce s-a petrecut în somn.
- Visele cu temă religioasă sunt deseori premonitive, deoarece au ca simbol sufletul, dragostea, misticul, supranaturalul etc.
Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Luni, 14 Februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu