marți, 22 februarie 2011

Cum sa cureti si sa intretii bijuteriile si ceasurile cu produse din baie

 Cum sa cureti si sa intretii bijuteriile si ceasurile cu produse din baie
Cum sa cureti si sa intretii bijuteriile si ceasurile cu 
produse din baie Bijuteriile costa destul de mult si nimanui nu-i place sa le vada innegrite sau cu depuneri, cauzate adesea de trecerea timpului. Daca vrei sa le pastrezi frumusetea si valoarea, trebuie sa le cureti si sa le intretii, iar daca nu stiai, bijuteriile, ca si ceasurile, pot fi curatate eficient cu diverse produse din baie.
Asadar, decat sa cumperi tot felul de solutii sau inainte sa mergi la un bijutier ca sa ti le curete, incearca urmatoarele tehnici, propuse de TLC. Toate au la baza produse de baie, care sunt suficient de "blande" pentru a lustrui diamante, argint, cristal.
1. Pentru argintarie si bijuterii din argint
Argintaria si bijuteriile din argint isi pot pierde stralucirea in timp. Pentru a le-o reda e nevoie de o curatare periodica, unul dintre cele mai bune produse pentru acest scop fiind pasta de dinti. Pune putina pasta pe degete si freaca bijuteriile. Las-o apoi sa actioneze cam o ora, dupa care sterge-o cu o carpa moale.
2. Pentru diamante
In timp, particulele de praf pot afecta culoarea (va deveni galbui) si stralucirea unui diamant, bijutierii recomandand ca aceste pietre pretioase sa fie duse la curatat o data la sase luni. Insa, inainte de a face acest lucru, incearca sa freci usor diamantul cu pasta de dinti (folosindu-te de o periuta scoasa din uz). Clateste-l apoi si lasa-l sa se usuce.
De asemenea, poti folosi tablete pentru curatat protezele dentare. Pune o pastila intr-un pahar cu apa, las-o sa se dizolve, si apoi scufunda diamantul in solutie timp de doua minute.
3. Daca ti se inverzeste pielea cand porti bijuterii
Unor persoane li se intampla sa ramana cu o dunga verde dupa ce poarta un inel sau o bratara, aceasta fiind determinata in special de contactul metalelor cu pielea, mai ales daca este o zona in care transpiri usor, cum ar fi partea de la spate a gatului. Daca te numeri printre aceste persoane, aplica un strat de lac de unghii incolor pe partea de bijuterie care atinge pielea.
In plus, foarte important este sa eviti sa dormi cu bijuteriile, pentru a nu le expune si mai mult timp la un contact cu sarea (de pe piele).
4. Pentru zgarieturile de pe cristal
Este inevitabil sa nu zgarii capacul de cristal al ceasului, oricat te-ai stradui. Insa, pentru a inlatura aceste mici zgarieturi, poti folosi tot pasta de dinti. Aplica o cantitate mica pe capac, freaca usor si apoi sterge cu o carpa moale.
5. Pentru zgarieturile de pe curelele de ceas din plastic
Si plasticul, ca si alte materiale, se poate zgaria. Iar indepartarea semnelor de pe acesta poate fi chiar mai dificila decat in cazul sticlei sau al cristalului. Insa, si in acest caz, solutia consta tot in pasta de dinti. Pune putina pasta pe degete si freaca usor cureaua din plastic (uda-ti degetele inainte). Clateste apoi si sterge. Daca ceasul nu este rezistent la apa, ai grija sa nu il uzi.
6. Pentru zgarieturile de pe capacul de plastic al ceasului
In cazul acestuia, pune putina acetona pe un tampon din bumbac si apoi sterge capacul.
7. Pentru pete si aspect mat
Dizolva doua tablete de medicament antiacid intr-un pahar cu apa si pune bijuteriile mate sau patate in el, pentru doua minute. Aceste pastile au un efect efervescent, iar bulele de aer produse se ataseaza de bijuterii, curatandu-le.
8. Pentru colierele rupte
In cazul acestora (in special daca este vorba de unele care au o valoare materiala mica) poti sa te folosesti de ata dentara pentru a le reface (la un sirag de margele spre exemplu), deoarece aceasta este suficient de puternica, nu se deznoada usor si este si indeajuns de subtire.
9. Pentru a deznoda bijuterii
Un lantisor din aur sau argint se poate innoda atat de rau incat ai crede ca nu il mai poti desface, insa se poate. Pune o picatura de ulei (pentru bebelusi de preferat) pe nod si, ajutandu-te de doua ace de cusut incearca sa tragi de nod pana se desface. Spala apoi bijuteria cu apa si putin detergent de vase.
Autor: ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Sambata, 19 Februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu