marți, 22 februarie 2011

Cele mai respectate companii din lume: Apple, Amazon, IBM şi McDonald's

  • Mihaela Stoica
  • 377 afişări
  • Miercuri 16 feb 2011
Apple iPhone 4

Apple iPhone 4

Apple ocupă şi în anul 2011 primul loc în clasamentul celor mai respectate companii din lume întocmit de celebra revistă americană Barron's, fiind urmată de Amazon şi Berkshire Hathaway.
Potrivit investitorilor chestionaţi de Barron's, Apple şi-a consolidat în 2011 titlul de cea mai respectabilă companie din lume pentru că are capacitatea de a inventa dispozitive de comunicaţii care devin apoi necesităţi ale consumatorilor, dar şi pentru că obţine venituri suplimentare din vânzarea aplicaţiilor pentru iPhone şi iPad, potrivit money.ro.

A doua în top este compania Amazon, care a anul trecut ocupa doar locul 10. Deşi anterior a fost catalogată ca un succes trecător, Amazon a ajuns în prezent să genereze venituri anuale de peste 34 de miliarde de dolari şi să aibă o valoare de piaţă de aproape 84 de miliarde de dolari.
Compania Berkshire Hathaway, fondată de Warren Buffett, ocupă locul al treilea, iar IBM pe locul patru, ca efect al mutării făcute de companie acum câţiva ani, atunci când a ales să se concentreze pe software şi servicii, în loc de mainframe-uri şi computere personale.
Pe locul cinci s-a clasat McDonald's, iar reprezentanţii Barron's cred că, bine făcuţi, chiar şi burgerii pot fi la fel de sexy ca iPad-urile.
Locurile 6 - 10 sunt ocupate de Google (pentru apariţia Android), 3M, Coca Cola, PepsiCo şi Procter&Gamble.
Celebra revistă americană Barron's realizează în fiecare an topul celor mai respectate companii din lume, chestionând 92 de administratori de fonduri de investiţii în ceea ce priveşte gradul de respect sau încredere pe care îl manifestă faţă de cele mai mari 100 de companii din lume.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu