marți, 22 februarie 2011

Cum îţi faci un CV care să iasă în evidenţă

 Cum îţi faci un CV care să iasă în evidenţă
Cum îţi faci un CV care să iasă în evidenţă Principala problemă a celor care își caută un loc de muncă în momentul de faţă este că CV-ul lor se pierde într-un teanc imens de aplicaţii și nici măcar nu ajunge să fie citit de angajatori.
Există câteva “trucuri” pe care le poţi încerca dacă vrei să-ţi scoţi CV-ul în evidenţă, spun specialiștii în resurse umane.
1. Începe cu un motto sau o declaraţie de intenţie. Scrie una sau două propoziţii care să te reprezinte chiar la începutul CV-ului.  “Într-o piaţă a muncii foarte competitivă, e important să arăţi că ești foarte decis să faci treabă bună la noul angajator. Arată-i de ce ar trebui să te angajeze pe tine și nu pe altul”, spun specialiștii HR citaţi de Helium.com.
2. Nu trimite un CV fluviu, e de ajuns o pagină! Nici un recrutor nu are răbdare să citească romanul vieţii tale profesionale. Concentrează datele din CV astfel încât să încapă într-o pagină, maxim două. Vei avea o șansă în plus să fie parcurs și selectat.
3. Inserează foto. Alege o poză care te avantajează, în care ești zâmbitor și relaxat și insereaz-o în CV lângă nume și datele de contact. Angajatorii reţin mai ușor un chip decât un nume și se orientează de multe ori în alegerea pe care o fac de empatia cu candidatul.
4. Folosește boldul sau italicul. Trebuie să scoţi în evidenţă lucrurile care te avantajează în CV, astfel încât să fii remarcat rapid. Nu trebuie nici să “ţipi” prea tare la recrutori, adică nu folosi sublinierile în exces, nici caps-urile, literele mari.
5. Subliniază hobby-urile. Faci alpinism? Cânţi la vioară? Ai activităţi de voluntariat sau de caritate? Nu lăsa nevalorificate toate aceste activităţi extra-profesionale care îi ajută pe recrutori să te vadă ca pe o persoană reală în tine și nu doar ca un box plin de date și joburi anterioare.
6. Trimite un CV customizat. Nu fă greșeala de a trimite un CV standard, din comoditate! Este foarte important să-ţi adaptezi CV-ul la compania și postul pentru care aplici. Trebuie să faci un minim research în prealabil și să scoţi în evidenţă lucrurile, abilităţile care te avantajează în raport cu postul respectiv.
Înainte să le aplici, trebuie să te asiguri că respecţi regulile de aur ale oricărui CV: claritate, concizie, precizarea cât mai concretă a sarcinilor din trecut. În plus, nu uita că nu e suficient să fii remarcat de angajator, mai trebuie să și corespunzi cerinţelor postului.
Autor: Realitatea
Sursa: www.realitatea.net  Joi, 17 Februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu