marți, 26 aprilie 2011

Aranjamente florale festive

 Aranjamente florale festive
Aranjamente florale festive Florile de primăvară aduc un plus de frumuseţe. Folosește-le într-un mod ingenios la decorarea casei și vei fi admirată cu siguranţă de către toţi cei care-ţi vor trece pragul de Sărbători.
De ce să așezi florile în clasicele ghivece sau vaze, când sunt atâtea alte moduri să le pui în valoare? Coșurile, găleţile, stropitorile sau ceștile sunt doar câteva idei de posibile recipiente pentru florile de primăvară.
Cizmuliţe de cauciuc, pe post de ghivece
Cizmuliţele colorate din cauciuc ale copilului tău pot deveni un ghiveci ingenios pentru lalele. Trebuie doar să dai câteva găurele pe tălpi, să le umpli cu pământ care se drenează ușor și să plantezi florile.
În lipsa unor cizmuliţe din cauciuc, ai putea să alegi un vas de flori în formă de cizmă. Așezate pe terasă sau pe balcon, sunt de mare efect.
Suporturi ingenioase
Găleţile și stropitoarele din tablă pot fi și ele ghivece sau vaze pentru flori. Plantele tăiate sau răsadurile vor arăta minunat în ele.
Nu uita să faci și câteva găuri de scurgere a apei de udat. Lalelele, brândușele și narcisele vor face o primire frumoasă invitaţilor tăi, dacă le așezi în holul casei în astfel de „ghivece”, mai ales dacă le alături un coșuleţ cu ouă, pui sau fluturi decorativi.
Coșurile, vaze unicat
Pune un coșuleţ într-un colţ al sufrageriei și vei schimba atmosfera încăperii în care veţi lua masa de Paște. Ai nevoie de un coș de mărime medie și de un vas care intră cu ușurinţă în coș, în care să așezi lalele, zambile, brândușe. La fel de bine ai putea planta câteva brândușe
într-un coș umplut cu pământ de flori și decorat cu ouă de Paște.
Pentru masa de Paște
Un cactus mic poate deveni iepuraș de Paște, dacă procedezi ca în imaginea alăturată. Același efect îl au garofiţele așezate în cești și nu în vaze sau ghivecele mici cu brândușe sau primule înfășurate în pânză de sac sau simplă, prinsă cu panglici colorate.
Jardiniere din lemn
Îmbrăcată în lemn, o jardinieră cu lalele va arăta bine la fereastră. Pune apă în interiorul jardinierei, în loc de pământ, și prinde lalelele în mănunchiuri de grilajul de la fereastră, astfel încât să aibă tijele în apă. De asemenea, florile vor arăta grozav într-o vază care seamănă cu un butuc de lemn.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Sambata, 23 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu