vineri, 29 aprilie 2011

It & gadgeturi

It & gadgeturi

Util si placut

Samsung Corby II
Samsung Corby este unul dintre cele mai vândute telefoane low cost ale producătorului sud-coreean, însă chiar şi acesta are nevoie de o actualizare, pe care a primit-o recent, sub forma lui Corby II. Este un telefon fără pretenţii, care are totuşi un aer de smartphone, motiv pentru care este preferat de majoritatea oamenilor. Dedicat cu precădere tinerilor, Samsung Corby II încearcă să adopte un design cât mai îndrăzneţ, motiv pentru care carcasa are linii curbe şi este disponibilă într-o varietate largă de culori, inclusiv galben şi roz. Inevitabil, totul se învârte în jurul display-ului touchscreen, care are o diagonală suficient de mare, 3.2 inch, pentru clasa din care face parte telefonul, iar sub acesta se regăsesc tastele aferente pentru preluarea şi, respectiv, respingerea apelurilor, încadrate de o tastă lungă, subţire, cu rol de meniu.
În ceea ce priveşte dotările tehnice, telefonul are o memorie internă de numai 26 MB, care poate fi extinsă prin intermediul cardurilor microSD. La capitolul conectivitate se remarcă absenţa suportului 3G, însă, pe de altă parte, prezenţa modulului Wi-Fi pe un astfel de model low-end este de apreciat. În absenţa unei conexiuni fără fir, te poţi conecta pe internet prin GPRS şi EDGE, iar transferul local de fişiere este asigurat de bluetooth 3.0 şi microUSB. Cu o cameră de 2MP, Samsung Corby II va fi disponibil în magazine din al doilea trimestru al anului, cel mai probabil spre începutul verii.

HDD-uri cu autocriptare
Cei de la Toshiba vor lansa o serie de HDD-uri ultrasecurizate, MKxx61GSYG, capabile de autocriptarea datelor şi ştergerea lor când sunt periclitate. Aceste HDD-uri îşi autentifică PC-ul la care sunt conectate, şi când acesta nu este în lista celor acceptate, şterge automat toate informaţiile sensibile. HDD-uri vor intra în producţie în cursul celui de-al doilea sfert al lui 2011. Şi vorbim despre modele de 2.5  (100*70*9.5 mm), cu capacităţi între 160 GB şi 640 GB, şi unul sau două platane ce se învârt la 7200 rpm. Toate au un buffer de 16 MB, interfaţă SATA 300, un consum de maximum 2.3 W, şi criptare AES pe 256 bits.

Anomaly Warzone Earth
Anomaly Warzone Earth este ultimul joc de strategie lansat luna aceasta.  Pentru că simplifică ultimul concept de RTS până la nivelul de tower defense inversat, în Anomaly Warzone Earth controlăm un convoi care trebuie să se strecoare printre turnurile de apărare inamice. Povestea începe într-un viitor apropiat. Pe Pământ s-au prăbuşit o serie de nave extraterestre, care au generat în imediata proximitate mai multe anomalii. Iar noi suntem trimişi să investigăm situaţia, prin intermediul unui convoi de unităţi (automate). Odată pătrunşi în zonele respective, descoperim o serie de structuri de apărare, ce au răsărit de nicăieri. Având o grafică modestă, jocului îi este necesar un sistem cu procesor la 2.4 GHz, 1 GB de RAM, 1 GB liber pe HDD, şi placă video GeForce 7600 sau Radeon X1800. Anomaly Warzone Earth a fost lansat pe PC şi urmează să sosească şi pe iOS. Preţul este neaşteptat, de doar 10 $

Detectorul de chei
Dacă te grăbeşti să pleci la serviciu, dar nu găseşti cheile de la maşină, mai bine cumpără un detector de chei! Tot ce trebuie să faci este să ataşezi unul dintre cele patru receptoare radio la obiectul pe care vrei să-l găseşti. Când apeşi butonul de pe telecomandă, va începe să emită semnale audio foarte puternice (80 decibeli) care te vor ghida. Nu trebuie să fluieri, să baţi din palme sau să cânţi pentru că raza dispozitivului este de aproximativ 30 de metri, îndeajuns pentru a le putea găsi în casă sau în curte. Fiecare dintre cele patru receptoare are o culoare proprie şi un buton corespunzător pe telecomandă. Pentru a nu pierde cumva telecomanda, ai în pachet o ventuză cu cârlig, cu ajutorul căreia o poţi prinde într-un loc la vedere, ca de exemplu pe frigider.
• Grupaj realizat de Iulia Dumitrescu
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu