luni, 11 aprilie 2011

Windows 8 isi flexeaza muschii

Windows 8 isi flexeaza muschii

8 aprilie 2011 | 12:01
Iata ca dupa ceva vreme de la primele zvonuri legate de Windows 8, urmatoarea versiune a cunoscutului sistem de operare de la Microsoft, am ales sa adunam toate informatiile disponibile pana acum, legate de inovatiile pe care le vom regasi in acesta si sa le punem cap la cap astfel incat sa ne facem o idee asupra lui Windows 8.
Windows 8 isi flexeaza muschii
Informatii neoficiale spun ca este posibila lansarea acestuia catre sfarsitul acestui an, insa cel mai probabil anul acesta va fi disponibil in versiune Beta, urmand sa fie lansat ca versiune finala in cursul anului viitor.


Printre principalele imbunatatiri pe care le urmaresc inginerii Microsoft sunt legate de timpul de bootare al sistemului, pentru ca in continuare nu se pot compara la timpul de pornire al Windows 7 cu cel al unui calculator cu  Ubuntu de exemplu.

O alta problema pe care vor sa o remedieze este includerea suportului nativ pentru anumite tipuri de fisiere si se pare ca va fi inclus pentru cele de tip .pdf – din ce in ce mai des folosit in aceasta perioada precum si o aplicatie care va putea reda din fabrica discuri Blu-Ray, pentru ca momentan pentru aceasta este nevoie de un program tert.
Microsoft vor sa creeze prin Windows 8 o platforma comuna tuturor aparatelor, astfel incat sa existe o interoperabilitate deplina intre tablete, calculatoare sau centre multimedia iar tot ca o premiera se pare ca versiunea pe 32 de biti va fi indepartata si vor fi lansate doar cele pe 64 de biti (sau chiar pe 128).


Una din imbunatatirile pe care nu le vedeam posibile decat poate in filme SF acum vor deveni realitate daca ne luam dupa informatiile din piata si se refera la interactiunea propriu-zisa cu calculatoarele: acestea vor avea un senzor de proximitate astfel ca vor porni automat ( probabil din stand-by totusi... ) in momentul in care va apropiati de el, si de asemenea nici conturile personale multiple de pe un calculator nu vor ramane la nivelul actual, user si parola, ci calculatorul va scana chipul utilizatorului si va porni automat profilul celui scanat.

Alta imbunatatire se va referi la consumul de curent care urmeaza sa fie imbunatatit si o premiera din alt punct de vedere este reinstalarea Windowsului in caz de eroare fara sa pierdem informatiile sau documentele existente pe vechiul calculator (precum se intampla acum in cazul formatarii discului).


De asemenea, o informatie foarte interesanta este legata de suportul nativ pentru procesoare de tip ARM, inexistent acum, care va face posibila instalarea sistemului de operare pe o multime de dispozitive mobile existente deja pe piata – o posibila lovitura pentru Linux sau Android care sunt singurele care ofera suport nativ pentru astfel de platforme in acest moment.

Nici aspectul noului sistem nu va fi prea asemanator cu al lui Windows 7 ci va fi inspirat din…office, versiunea 2007, mai exact de tip “Ribbon” .

Oricum, noul sistem de operare “trebuie” sa fie inovator si fara probleme, pentru ca Windows 7 se vinde excelent - peste 300 de milioane in anul care tocmai a trecut, asa ca nu sunt presati de nimic si trebuie sa evite greseli de genul Windows Vista, sau Windows ME.
sursa;  ITplay.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu